Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. December 06. 16:30, péntek | Helyi
Forrás: nlcafe.hu

Életet is menthet egy új, tenyérnyi kütyü

Életet is menthet egy új, tenyérnyi kütyü

Tellspec névre hallgat az az új kis kütyü, ami képes megállapítani és tudatni velünk egy étel összetevőit.

Az ételallergiásoknak (akik egyre többen vannak) sokszor megnehezíti az életét, hogy nem tudják pontosan, milyen összetevők vannak egy ételben, főleg ha nyilvános helyen, étteremben vagy akár vendégségben szeretnének enni.

Többek között az ő életüket is megkönnyítheti ez az új kis szerkezet. Az ételre irányítva az okos kis készülék analizálja az étel összetevőit, és a telefonra küld egy listát. Ez még azoknak is segítség lehet, akik egyszerűen csak tudni szeretnék, mit is esznek pontosan. Bár páran kétségeket táplálnak a termék hitelességét illetően, ha tényleg működik, akkor azért nem rossz kis találmány, ételallergia esetén akár tényleg életmentő is lehet.

Bővebb infókat és egy videót a kis szerkentyű működéséről itt találhatsz!

Forrás: www.nlcafe.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

2024. Május 17. 08:00, péntek | Helyi

Viharos péntek!

Éjjel egyre nagyobb területen, pénteken pedig sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, valamint felhőszakadás és jégeső is kialakulhat.

2024. Május 17. 07:06, péntek | Helyi

A Nap körül keringenek a bolygók

481 éve, 1543. 05. 17-én történt, hogy Nikolaus Kopernikusz lengyel csillagász megjelentette könyvét, mely szerint a Nap körül keringenek a bolygók.