Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2021. Április 04. 08:45, vasárnap | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Életeket mentettek a rendőrök

Életeket mentettek a rendőrök

Halmosi Zsolt vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes jutalomban részesítette a Bátaszéki Autópálya Alosztály két munkatársát, akik néhány hete egy lángoló kisteherautóból mentették ki a bennrekedtek.

Fülöp Csaba. főtörzszászlós és Drobni Zoltán zászlós 2021. március 2-án az éjszakai órákban az M9-es autóúton járőröztek, amikor egy kisteherautóra lettek figyelmesek. Kollégáink megállították a járművet, és a sofőrt valamint utasát igazoltatták. A járművezető úgy nyilatkozott, hogy nem szállít semmit, a raktér üres. Az ellenőrzés közben a tehergépkocsi motortere füstölni, majd lángolni kezdett. A tűz átterjedt az egész gépjárműre. A járőrök azonnal értesítették a katasztrófavédelem munkatársait. Mikor a tehergépkocsi már lángolt, a raktérből hangokat, majd kiabálást hallottak. Fülöp Csaba és Drobni Zoltán azonnal elindultak, hogy a raktér ajtaját kifeszítsék. Végül sikerült a tűzből egy kisgyermeket és több felnőttet kimenteniük. Kiderült, hogy a raktérben utazók illegális migránsok, míg a kisteherautó sofőrje és a vele utazó nő embercsempészek voltak.

Halmosi Zsolt vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, országos rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes a kigyulladó tehergépkocsi rakteréből, magukat szír állampolgárnak valló személyek kimentése során tanúsított szakmai tevékenységük elismeréseként Fülöp Csaba főtörzszászlóst és Drobni Zoltán zászlóst jutalomban részesítette, melyet 2021. április 1-jén Budapesten adott át kollégáinknak.

Címkék: életmentés, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.

2024. Július 12. 20:16, péntek | Kék hírek

Idén is kérjük az autósokat

ÓVATOSAN, FIGYELMESEN KÖZLEKEDJENEK! Július második felétől augusztus közepéig tart legnagyobb állományú és legelterjedtebb nagyvadfajunk, az őz párzása.