Városlista
2021. október 19, kedd - Nándor

Hírek

2021. Szeptember 23. 13:40, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Éles lőszerek is voltak a gyűjteményben – ítéletet hozott a bíróság

Éles lőszerek is voltak a gyűjteményben – ítéletet hozott a bíróság

A Balassagyarmati Járási Ügyészség lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal az 52 éves Nógrád megyei férfival szemben,

aki történelmi emlékeket gyűjtött, a gyűjteményében azonban valódi lőszerek is voltak.

A nyomozó hatóság egy a közösségi médiában megjelent videó alapján 2021. január 13-án tartott kutatást a hobbitörténész otthonában, ahol a kardokból, hatástalanított fegyverekből, szablyákból, tőrökből álló gyűjteményben 24 db, különböző fegyverekhez gyártott valódi lőszert is találtak.

Mivel a férfinak a lőszerek tartására engedélye nem volt, a Balassagyarmati Járási Ügyészség lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a gyűjtő ellen.

A Balassagyarmati Járásbíróság tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésben a vádlottat a váddal egyezően mondta ki bűnösnek és 2 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, az engedély nélkül tartott lőszereket elkobozta a férfitól, ugyanakkor kötelezte az eljárás során keletkezett 127.822 Ft bűnügyi költség megfizetésére is.

A döntés jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 18. 12:00, hétfő | Helyi

Eredményes ügyészi fellebbezés a kitartó rabló ügyében

A Balassagyarmati Törvényszék 5 év 6 hónap börtönbüntetésre súlyosította annak a 23 éves salgótarjáni garázda férfi büntetését, aki kirabolta ivócimboráját.

2021. Október 18. 11:22, hétfő | Helyi

Az elmúlt napok balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt négy nap eseményei.

2021. Október 15. 12:00, péntek | Helyi

Letartóztatták a körzeti megbízotti irodába betörő férfit

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte annak a 26 éves őrhalmi férfinak a letartóztatását, aki a rendőrség körzeti megbízotti irodáját törte fel egy társával.

2021. Október 15. 11:02, péntek | Helyi

Ebtartástól eltiltást indítványoz a főügyészség

A Nógrád Megyei Főügyészség keresetet nyújtott be az ebtartástól eltiltás érdekében a Balassagyarmati Törvényszéken az ellen a 41 éves nő ellen, aki kutyájáról nem gondoskodott megfelelően.