Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2013. Május 11. 13:27, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Elérte végleges magasságát a WTC-utódtorony

Elérte végleges magasságát a WTC-utódtorony

Elérte teljes magasságát pénteken a 2001. szeptember 11-i terrortámadás következtében New Yorkban ledőlt ikertornyok helyén felhúzandó épületegyüttes legmagasabb tornya, a One World Trade Center.

Az utolsó két elem felhelyezését követően a torony magassága - az amerikai függetlenség kikiáltásának évére utalva - 1776 láb, azaz 541 méter lett. Ezzel a One World Trade Center a nyugati félteke legmagasabb épületévé vált, átvéve a vezető helyet a 442 méter magas chicagói Willis Towertól (volt Sears Tower).
Az új amerikai rekorder ugyanakkor alatta marad a világrekordot 828 méterrel tartó dubaji Burdzs Kalifának. A világ legmagasabb, még épülő építészeti alkotása a szaúd-arábiai Dzsidda leendő Királyság Tornya, amely ha elkészül, egy kilométer magas lesz.
A One World Trade Center építése mindazonáltal még nem fejeződött be, a becslések szerint mintegy 3 milliárd dollárból felépülő tornyot csak jövőre fogják átadni. A 104 emeletes épület 278 ezer négyzetméternyi irodát, egy kilátót, valamint üzleteket és éttermeket foglal majd magában.
A korábban Szabadságtoronynak nevezett New York-i épület egyike annak a négy felhőkarcolónak, amelyek az ikertornyok helyén fognak állni.

Címkék: USA-építészet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba