Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 13. 16:00, hétfő | Helyi sport
Forrás: KOLLÁTH BENJÁMIN

Élcsapatot még nem láttam olyan nehéz helyzetben, mint a Mercedest...

Élcsapatot még nem láttam olyan nehéz helyzetben, mint a Mercedest...

A Jordan egykori műszaki igazgatója, Gary Anderson szerint a Mercedes a fennállása óta a legnehezebb helyzettel néz szemben a 2024-es szezon előtt.

Bár sorozatban nyolc konstruktőri bajnoki címet nyertek 2014-től 2021-ig, a csapat 2022-ben mindössze egyetlen futamgyőzelemnek örülhetett az új szabályok bevezetését követően. 2023-ban sem váltak valóra bajnoki reményeik, két versennyel a vége előtt még győzelmük sincs.

A Mercedes szenvedése különösen feltűnő volt a Brazil Nagydíjon, ahol Lewis Hamilton messze lemaradt a győztes Max Verstappen mögött. A The Telegraphnak írt elemzésében Anderson elmondta, megdöbbentette, mennyire nem fejlődik a csapat a riválisokhoz képest és szerinte hatalmas gödörben vannak. „Még nem láttam élcsapatot olyan nehéz helyzetben, mint a Mercedest. Nem még több leszorító kell ahhoz, hogy az autó gyorsabb legyen. Amikor ezzel próbálkoznak, valószínűleg csak rontanak a helyzetükön. Kemény feladat áll előttük, de végre új lapot kezdhetnek, eddig ugyanis még nem adtak pontos képet arról, milyen irányba fognak haladni.”

„Ha körbenéznek, azt látják, hogy a Red Bull erősen kezdte és erősen zárta a szezont. A McLaren gyengén kezdett, de erősen zárt. Az Aston Martin erősen kezdett, eltévedtek, de összeszedték magukat és ismét a dobogón vannak. Még a Toro Rosso (valójában AlphaTauri – a szerk.) is megmutatta, hogy tudnak fejleszteni az autón.” „A Ferrari nem nagyon fejlődött, de egész jól tartják magukat. Messze nem verték meg a Red Bullt egyenletesen, de a második helyen nagyjából mindig ott voltak. A Mercedes ilyet nem mutatott, ők jojóznak. Az egyik hétvégén az első sorból rajtolnak, egy hétre rá pedig az első tízben sincsenek és maguk is kimondják, hogy nem tudni, miért.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.

2024. Július 21. 09:21, vasárnap | Helyi sport

HORZE Szabadidős Lovasverseny Szilvásvárad.

2024.07.20-án Szilvásváradrara utaztak a Fülöp LSE lovasai. Fülöp Veronika Edző,Deák Borbála,Földi Boglárka,Gulyás Eszter,Szegedi Kiara,Kis Virág Liliána,Molnár Lotti,Kósa Mira Anna,