Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2024. Június 11. 08:25, kedd | Helyi sport
Forrás: MTI-PILISSZENTKERESZT

Elbúcsúztatták Hammerl László olimpiai bajnok sportlövőt.

Elbúcsúztatták Hammerl László olimpiai bajnok sportlövőt.

A pilisszentkereszti temetőben elbúcsúztatták Hammerl László olimpiai bajnok sportlövőt, a Nemzet Sportolóját.

A bajnoktól az ötkarikás család nevében Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke búcsúzott.
"Sportvezetőként, szövetségi kapitányként, itthon és külföldön az egyetemes sportot, a sportlövészetet és Magyarországot szolgálta" - idézte Deutsch Tamást a MOB honlapja
.
A Nemzet Sportolóját példaképként méltatta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, szakmai életútjáról, a sportolóról, a sportvezetőről, a pedagógusról Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára beszélt.
Pilisszentkereszt díszpolgárának búcsúztatásán a családtagok és tisztelők, barátok, sportvezetők mellett számos sportoló, bajnoktárs, Nemzet Sportolója részt vett. Jelen volt többek közt Schmitt Pál, a Nemzet Sportolója, olimpiai bajnok vívó, Vaskuti István, a Nemzet Sportolója, olimpiai bajnok kenus, Kamuti Jenő, a Nemzet Sportolója, olimpiai ezüstérmes vívó, Rejtő Ildikó, a Nemzet Sportolója, olimpiai bajnok vívó, Jónyer István, a Nemzet Sportolója, világbajnok asztaliteniszező, Fábián László, a MOB olimpiai bajnok öttusázó főtitkára, a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke, Wladár Sándor olimpiai bajnok úszó, a MOB alelnöke, Sákovicsné Dömölky Lídia olimpiai bajnok vívó, Bodnár András olimpiai bajnok vízilabdázó, Hegedüs Csaba olimpiai bajnok birkózó, Molnár Zoltán, a Magyar Edzők Társaságának elnöke, valamint Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára. A fiatal sportlövő generációt többek közt Péni István és Pekler Zalán is képviselte.
Hammerl László 22 éves korában szerezte meg Tokióban olimpiai bajnoki címét a 60 lövéses fekvő versenyszámban, ugyanitt bronzérmes is lett a 3x40 lövéses összetett számban, négy évvel később Mexikóvárosban ezüstéremmel tette teljessé olimpiai éremgyűjteményét.
Hammerl László - akit a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Sportlövők Szövetsége is saját halottjának tekint - hosszan tartó súlyos betegség után 82 éves korában, május 3-án hunyt el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 18. 08:40, kedd | Helyi sport

Vizes Eb - Hatból öt magyar döntőbe úszott.

A középdöntőkben érdekelt hat magyar közül öt bejutott a keddi finálékba a belgrádi Európa-bajnokság medencés úszóversenyeinek a hétfői nyitónapján.

2024. Június 18. 08:31, kedd | Helyi sport

A Nemzet Sportolói közül öten helyezték el kézlenyomatukat a Sportcsillagok Falán.

A Nemzet Sportolói közül öten, a vízilabdázó Faragó Tamás, a siket asztaliteniszező Ivánkay Márta, a tőrvívó Kamuti Jenő, a sakkozó Portisch Lajos és a párbajtőrvívó Schmitt Pál.

2024. Június 17. 09:05, hétfő | Helyi sport

Különleges Hungaroring-séták júniusban.

Kisebb-nagyobb változtatásokkal, de 38 éve áll a Hungaroring főépülete, amelytől az idei Magyar Nagydíj után búcsút kell vennünk, hogy egy modern, minden igényt kielégítő, szebb és funkciójában is gazdagabb épület vegye át a helyét

2024. Június 17. 08:51, hétfő | Helyi sport

EURO-2024 - Ádám Martin: ha gólt rúgok, az nem a mémek miatt lesz.

Ádám Martin szerint a hangulat nem volt és nem is lesz probléma a magyar labdarúgó-válogatottnál annak ellenére, hogy szombaton a svájciak elleni nyitányon 3-1-es vereséget szenvedett.