Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Június 11. 08:25, kedd | Helyi sport
Forrás: MTI-PILISSZENTKERESZT

Elbúcsúztatták Hammerl László olimpiai bajnok sportlövőt.

Elbúcsúztatták Hammerl László olimpiai bajnok sportlövőt.

A pilisszentkereszti temetőben elbúcsúztatták Hammerl László olimpiai bajnok sportlövőt, a Nemzet Sportolóját.

A bajnoktól az ötkarikás család nevében Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke búcsúzott.
"Sportvezetőként, szövetségi kapitányként, itthon és külföldön az egyetemes sportot, a sportlövészetet és Magyarországot szolgálta" - idézte Deutsch Tamást a MOB honlapja
.
A Nemzet Sportolóját példaképként méltatta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, szakmai életútjáról, a sportolóról, a sportvezetőről, a pedagógusról Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára beszélt.
Pilisszentkereszt díszpolgárának búcsúztatásán a családtagok és tisztelők, barátok, sportvezetők mellett számos sportoló, bajnoktárs, Nemzet Sportolója részt vett. Jelen volt többek közt Schmitt Pál, a Nemzet Sportolója, olimpiai bajnok vívó, Vaskuti István, a Nemzet Sportolója, olimpiai bajnok kenus, Kamuti Jenő, a Nemzet Sportolója, olimpiai ezüstérmes vívó, Rejtő Ildikó, a Nemzet Sportolója, olimpiai bajnok vívó, Jónyer István, a Nemzet Sportolója, világbajnok asztaliteniszező, Fábián László, a MOB olimpiai bajnok öttusázó főtitkára, a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke, Wladár Sándor olimpiai bajnok úszó, a MOB alelnöke, Sákovicsné Dömölky Lídia olimpiai bajnok vívó, Bodnár András olimpiai bajnok vízilabdázó, Hegedüs Csaba olimpiai bajnok birkózó, Molnár Zoltán, a Magyar Edzők Társaságának elnöke, valamint Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára. A fiatal sportlövő generációt többek közt Péni István és Pekler Zalán is képviselte.
Hammerl László 22 éves korában szerezte meg Tokióban olimpiai bajnoki címét a 60 lövéses fekvő versenyszámban, ugyanitt bronzérmes is lett a 3x40 lövéses összetett számban, négy évvel később Mexikóvárosban ezüstéremmel tette teljessé olimpiai éremgyűjteményét.
Hammerl László - akit a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Sportlövők Szövetsége is saját halottjának tekint - hosszan tartó súlyos betegség után 82 éves korában, május 3-án hunyt el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.