Városlista
2023. február 2, csütörtök - Karolina

Hírek

2014. November 11. 06:00, kedd | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Eladás után bejelentkezve maradt a volt lakástulaj – Mi a teendő?

Eladás után bejelentkezve maradt a volt lakástulaj – Mi a teendő?

Adás-vétel után is továbbra is az eladott lakásba van bejelentkezve a korábbi tulaj, mi a teendője ebben az esetben az új tulajdonosnak. Az onlinejogsebesz.hu szakértői válaszolnak. Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
A lakásomat 4 éve vettem, a problémám, hogy a volt tulajdonosnak a levelei azóta is oda érkeznek. Bementem az illetékes okmányirodába, hátha megtudom, hogy hol lakik a volt tulaj, megnézték és még mindig oda van bejelentkezve, állandó lakóhelynek. Azt mondták az okmányirodában, hogy én nem tudom kijelenteni, vittem az adásvételi szerződést is és a tulajdoni lapot is hogy enyém a lakás. Mit tudok tenni, hogy ne legyen Ő ott bejelentve? A felesége és a gyermekei kijelentkeztek, csak a férfi nem. Nem tudom a tartózkodási helyét és egyáltalán semmit, hogy hol található meg a volt tulaj. A feleségével beszéltem, de azt mondta, elváltak és nem tudja ő sem. Kérem, adjanak tanácsot, mit tegyek?

Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelettel.
2014. 07. 01.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Álláspontom szerint Önnek helytelen felvilágosítást adtak az önkormányzatnál. Ilyen esetben ugyanis meg lehet indítani a kijelentkeztetési eljárást. Ez ugyan hosszabb időt vesz igénybe, de a végén sikerrel jár.

Azt javaslom, hogy ismételten keresse meg az önkormányzatot, és indítsa meg az eljárást, a megfelelő dokumentumokat vigye magával.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.
A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon, a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Lendvai Zsuzsa ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 01. 14:14, szerda | Belföld

Új felsővezetőket választottak a Vodafone élére

2023. Február 01. 14:10, szerda | Belföld

Agrárkamara: az árstop kivezetését javasolja több érdekképviseleti szervezet

Az egy éve bevezetett árstop mára betöltötte szerepét, a termelői, feldolgozói szervezetek és a kiskereskedelem szereplői a kivezetését javasolják - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.