Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 11. 09:46, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MTI-PAKSI FC

El-selejtező - A Paks kezdi a magyar csapatok közül az európai kupaszezont.

El-selejtező - A Paks kezdi a magyar csapatok közül az európai kupaszezont.

A hazai labdarúgócsapatok közül elsőként csütörtökön a Magyar Kupa-győztes Paks kezdi meg szereplését a nemzetközi kupasorozatok 2024/25-ös idényében, méghozzá az Európa-liga selejtezőjében.

A tolnai együttes és román ellenfele, a másodosztályú Corvinul Hunedoara egyformán másodjára lép ki a kontinentális porondra. A Paks 13 éve ugyanebben a sorozatban két kört is ment, igaz, mostani riválisa jóval erősebbnek tűnik, mint debütálása alkalmával az andorrai Santa Coloma, de a folytatásban kiejtett norvég Tromsönél már nem feltétlen. A vajdahunyadi gárda még többet várt arra, hogy ismét nemzetközi színtéren mutassa meg magát, ugyanis az 1982-es UEFA Kupa-szereplése óta - akkor a második fordulóban búcsúzott - indul újra az európai kupasorozatok valamelyikében.
A Paks keretében nagy változás nem történt, komoly távozója nem is volt, érkező oldalon nagyobb igazolásként pedig Ötvös Bence említhető, aki a kiesett Kisvárdát hagyta ott. Az összeszokottság különösen sokat érhet Bognár György vezetőedző és csapata számára, amikor a szezon még nem kezdődött el.
Amint a találkozót felvezető szerdai, paksi sajtótájékoztatón elhangzott: Bognár György a győzelemmel lenne elégedett. Azt mondta, nagyjából két egyforma csapat játszik majd, a román együttes is a játékot helyezi előtérbe, és a labda felé védekezik.
"Nincs mire várnunk, tapogatóznunk, a saját játékunkat kell játszani, neki kell ugrani a feladatnak" - fogalmazott. Hozzátette: a cél az, hogy a Paksi FC ráerőltesse a román csapatra az akaratát, ugyanakkor a Corvinul annak ellenére, hogy másodosztályú, komoly ellenfél, nem lehet félvállról venni.
A vezetőedző beszámolt arról is, hogy Hahn János és Szélpál Norbert betegség, illetve sérülés miatt nem áll rendelkezésre, Windecker József és Halasi Zsolt kisebb problémákkal küzdött, de vállalják a játékot.

A 37 éves Böde Dániel, a Paks rutinos csatára - aki már játszott a 2011/12-es csapatban, amely harmadik körig jutott az Európa-ligában - elmondta: az akkori eredménnyel most is elégedett lenne.
A rivális már lejátszotta első tétmérkőzését az új idényben, ugyanis múlt csütörtökön 3-0-ra kikapott a bajnok FCSB-től a román Szuperkupáért kiírt találkozón. A Corvinul Hunedoara esetében megtévesztő lehet, hogy csak a másodosztályban szerepel, mivel az előző idényben nemcsak nagy meglepetésre, története legnagyobb sikerét elérve lett kupagyőztes Romániában, de másodikként feljutott volna az élvonalba is, csakhogy a klub nem magántulajdonban van, így nem léphetett fel az első osztályba, hiába vívta ki annak lehetőségét a pályán.

Florin Maxim, a Corvinul Hunedoara vezetőedzője a szerda esti sajtótájékoztatón elmondta, nagy elvárásaik vannak a mérkőzéssel kapcsolatban, mivel sokat készültek a Paksra, amelyet kitartó, odaadó, szívós csapatként jellemzett. Külön kiemelte, hogy a kupadöntőben sokáig emberhátrányban futballozott a Ferencvárossal szemben. Maxim elmondta, a Corvinulhoz az utóbbi egy hónapban tizenegy új játékos érkezett és csupán egy távozott.
"Tudjuk, hogy csak magyar játékosok vannak a Paksi FC-nél, ami azt jelenti, hogy összeforrott csapattal nézünk szembe, de nekünk is megvannak a magunk jó tulajdonságai" - fogalmazott Alexandru Neasca csapatkapitány.

A találkozó, amelyet az M4 Sport élőben közvetít, 19 órakor a norvég Mohammad Usman Aslam sípjelére kezdődik. A visszavágót jövő csütörtökön Nagyszebenben rendezik, a továbbjutóra pedig a horvát HNK Rijeka vár a következő körben, míg a párharc vesztese a Konferencia-ligába átkerülve a ciprusi AEK Larnacával méri össze a tudását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 09:29, hétfő | Helyi sport

Párizs 2024 - Balatonfüredről indították útnak a két magyar vitorlázó olimpikont.

Balatonfüredről, a Kékszalag Port kikötőből indították útnak a két magyar vitorlázó olimpikont, Érdi Máriát és Vadnai Jonatánt vasárnap több utánpótlás korú versenyző és számos érdeklődő társaságában.

2024. Július 15. 09:19, hétfő | Helyi sport

Díjugrató vk - Magyar diadal Jármy Vince révén.

Jármy Vince révén magyar diadallal zárult a Nemzeti Lovardában rendezett díjugrató világkupa legrangosabb egyéni versenye, a vasárnapi Grand Prix.

2024. Július 15. 09:00, hétfő | Helyi sport

HUMDA - Székesfehérvár Rallye.

Úton vagyunk az első gyorsaságira a Székesfehérvár rallyn! Az időjárás kedvező, szurkoljatok Nekünk!

2024. Július 15. 08:49, hétfő | Helyi sport

Székesfehérvár-rali - Csomósék defektje és Turán ütközése után Velenczei nyert.

Az abszolút bajnoki címért harcban lévő Csomós Miklós defekt, Turán Frigyes pedig egy ütközés következtében maradt le a győzelemről a vasárnap véget ért Székesfehérvár-ralin.