Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Január 31. 07:20, szerda | Belföld
Forrás: mti

Éjfélkor lejárnak a tavalyi éves országos és megyei matricák

Éjfélkor lejárnak a tavalyi éves országos és megyei matricák

Lejár szerda éjfélkor a tavaly vásárolt országos és megyei éves autópálya-matricák érvényessége.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. korábbi tájékoztatása szerint az idei évre megváltott éves matricák is 2019. január 31-ig lesznek érvényesek. A díjak az idén nem változnak.

Új matricát az interneten keresztül is lehet vásárolni az https://e-autopalyamatrica.hu/ oldalon. A rendszámot és a díjkategóriát mindig ellenőrizni kell, mivel a hibás adatokkal megváltott matrica esetén pótdíjat kell fizetni. Az elektronikus vásárlást a nyugtázó értesítés igazolja.

Az úthasználati jogosultságot a fizetős útszakaszra hajtás előtt meg kell váltani, az e-matrica megvásárlása nem jelent visszamenőleges jogos úthasználatot - figyelmeztetett a NÚSZ.

Az új szabályozás szerint a pótdíjfizetés elkerülhető, ha a jogosultság nélkül fizetős útszakaszra hajtók egy órán belül megváltják az e-matricát.

Az idén bővült a díjköteles utak köre: Győr-Moson-Sopron megyében az M85-ös Csornát elkerülő második szakaszán, valamint Hajdú-Bihar megyében az M35-ös Debrecen-Berettyóújfalu szakaszán már fizetni kell.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.