Városlista
2024. szeptember 26, csütörtök - Jusztina

Hírek

2013. Február 11. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Éhségmenet: Dömsödi is lenyomta a horror szakaszt

Éhségmenet: Dömsödi is lenyomta a horror szakaszt

Egész napos havazás, hóátfúvás nehezítette a borsodi, hevesi, szabolcsi, nógrádi éhségmenet útját vasárnap.

„Annyira rosszak voltak az útviszonyok, hogy Hatvan és Gödöllő között legalább 4-5 árokba csúszott autót láttunk menetelés közben. A mostoha körülmények ellenére mindenki teljes szívvel, lélekkel ment előre, a menet tagjai egymást biztatták, támogatták, ha erre szükség volt" – mondta Veres Gábor, a menet egyik tagja.

Beszámolt arról is, hogy a vasárnapi szakaszon velük tartott Dömsödi Gábor, ismert televíziós személyiség is, aki jelenleg a Nógrád megyei Bokor község polgármestere. Ő – mint azt Veres Gábor elmondta – azért csatlakozott hozzájuk, mert a falujában is látja a nyomort, azt, hogy az emberek hiába akarnak dolgozni, egyszerűen semmi lehetőségük nincs rá. Jelenleg egyetlen közmunkásuk van, de jóval többen vennének részt a programban, mert még a nyomorúságos bér is jobb, mint a még nyomorúságosabb segély.

Aszódon – akárcsak tavaly – fogadta a menetet Sztán István, a város független polgármestere. Ő is arról beszélt, hogy minden olyan akciót kötelessége támogatni, amely felhívja a figyelmet a kilátástalanságra, a a szegény emberek problémáira.

Az utolsó szakasz ma következik. A menet a tervek szerint 17 órakor érkezik a parlamenttel szembeni Alkotmány utcába. Ott demonstrációt tartanak, majd petíciót szeretnének átnyújtani a kormány képviselőjének.

Címkék: éhségmenet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 26. 16:29, csütörtök | Helyi

Fenyvesi Gábor - Ma lezárult a 4. önkormányzati képviselői ciklusom

A történet 2002-ben indult, amikor listás képviselőként lettem a testület tagja.

2024. Szeptember 26. 16:16, csütörtök | Helyi

Európa kaktuszkirálya

Európa kaktuszkirálya – Több mint 12 ezer növényt nevel az otthonában. Akinek hobbija nincsen, élete sincsen – ehhez a mondáshoz közel 70 éve tartja magát Hegyi Attila,

2024. Szeptember 26. 06:26, csütörtök | Helyi

Új hírek érkeztek a paksi atomerőműről

Újabb mérföldkőhöz érkezett a paksi bővítés, ugyanis lezárult a talajszilárdítás és a résfalazás a leendő ötös atomerőmű-blokk alatt,

2024. Szeptember 26. 05:39, csütörtök | Helyi

Máté Péter 37 évesen hunyt el

Máté Péter halála nagyon megrázta az országot, tízezrek gyászolták a fiatalon legendává vált énekest.