Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Szeptember 11. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Együttműködik a VOSZ és az adóhivatal Nógrád megyében

Együttműködik a VOSZ és az adóhivatal Nógrád megyében

Együttműködési megállapodást írt alá a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Nógrád megyei szervezete az adóhivatallal hétfőn Salgótarjánban.

A szervezetek vezetői az aláírási ünnepségen elmondták, közös cél az adózási fegyelem javítása, továbbá annak elérése, hogy az adóhatóság vállalkozóbarát legyen, a vállalkozók pedig tiszteljék és adóhatóságot.
Nagyfalusi Sándor, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nógrád megyei igazgatója elmondta: a VOSZ-on keresztül, eljutva a kis-, közép- és mikrovállalkozókhoz, előadások keretében hívják fel a figyelmet az adójogszabályokban bekövetkező változásokra, a következő időszakra meghirdetett ellenőrzési irányokra, illetve a korábbi vizsgálatok tapasztalataira.
Közös hírlevelet is eljuttatnak a vállalkozókhoz, akik kedvezményeket is kapnak az együttműködés részeként - tette hozzá.
Az igazgató ismertette: abban az adózói szférában, ahol a gazdasági válság miatt rövid távú fizetési nehézségek adódnak, fizetési felszólítást küldenek az úgynevezett köztartozásmentes adatbázisban lévő VOSZ-tagoknak ahelyett, hogy figyelmeztetés nélkül, végrehajtással lépnének fel.
Emellett a Széchenyi kártya igényléshez, illetve különböző hitelfelvételhez szükséges adóigazolásokat várakozási idő nélkül adják ki a vállalkozóknak az ügyfélszolgálatokon - mondta.
Gazsi Ferenc, a VOSZ Nógrád megyei elnöke arról tájékoztatott, hogy évtizednyi együttműködést rögzítettek most írásban is, az adóhatóság hírlevelét már két éve megküldik a tagoknak, és konzultációkat is folytattak már adózási kérdésekről.
Kiemelte, hogy az együttműködés előnye nem forintosítható, az adózás könnyebbé tételéről van szó.
A NAV jutalmazni is szeretné azokat a vállalkozókat, akik megfelelő adózási morállal végzik a munkájukat - mondta, hozzátéve: "mi pedig szeretnénk elérni, hogy a vállalkozó tisztességes szó legyen, és az adóhatóságról se az ugorjon be, hogy már megint fizetnem kell".
Szalayné Ostorházi Mária, a NAV Észak-magyarországi főigazgatója azt nevezte a megállapodás céljának, hogy a vállalkozók számára egyszerűbb legyen az adózás, a NAV pedig biztosíthassa a költségvetésnek az elengedhetetlenül szükséges bevételeket.
A VOSZ és a NAV országos vezetői 2011-ben kötöttek együttműködési megállapodást, megyei szintű szerződést Nógrádban írtak alá először. Nógrád megyében mintegy 15 ezer kis-, közép- és mikrovállalkozás működik, a VOSZ-nak 600 tagja van.

Címkék: VOSZ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.