Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2015. Július 02. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: salgotarjan.hu

Együttműködés az üveggyártásért

Együttműködés az üveggyártásért

A Tarján Glass Kft. a salgótarjáni üveggyártás életben tartásában, az iparág helyi újjáélesztésében és a munkahelyteremtésben kiemelkedő szerepet tölt be.

Az önkormányzat a korábbi években a munkahelyteremtő beruházás anyagi támogatásával és stratégiai együttműködési megállapodás megkötésével is segítette a céget, mert kiemelt fontosságúnak tartja a cég tevékenységét a város életében. E folyamat részeként Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 2015. júniusi ülésén jóváhagyta a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel és a Tarján Glass Kft.-vel megteendő együttműködési szándéknyilatkozatot.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szellemisége egyszerre gyökerezik több mint 130 éves múltjában, megújulásra való törekvésében és külvilágra való nyitottságában. Egyszerre egyetem és szellemi műhely, ahol szétválaszthatatlan egységet képez a kutatás, az oktatás és az alkotói folyamat, az alkalmazott és autonóm művészeti tevékenység.

Az együttműködés célja olyan projektek, programok létrehozása, amelyek a lehetőségek szerint elősegítik a kft. és az egyetem művészeti stratégiai célkitűzéseit. E szándékok megvalósításához csatlakozott a városi önkormányzat. A szerződő felek a szándéknyilatkozaton alapuló együttműködéseik konkrét tartalmát külön írásban megkötött megállapodásban rögzítik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 09:00, péntek | Helyi

Pofátlan(tan)ítás Salgótarjánban!

Az érintett útszakaszon nem ő volt az első járművezető, aki így közlekedett és felháborodást váltott ki az arra haladó, szabályosan haladó sofőrökből.

2024. Május 10. 08:00, péntek | Helyi

Kellemes májusi idő.

Országszerte sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor.

2024. Május 09. 13:58, csütörtök | Helyi

NAV: az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítés

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítéséhez hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó és Vámhivatal(NAV)

2024. Május 09. 12:21, csütörtök | Helyi

Jövő Mobilitása Szövetség: sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra.

Sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra a Jövő Mobilitása Szövetség (JMSZ)