Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Június 18. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: salgotarjan.hu

Együttműködés az esélyegyenlőségért

Együttműködés az esélyegyenlőségért

A találkozón a segítő szervezetek, a foglalkoztatási ágazat, az önkormányzatok munkatársain kívül több egyház is képviseltette magát.

A nehéz helyzetben élők problémáit jól ismerő szakemberekből munkacsoportok megszervezésével folytatódott tegnap délelőtt a városházán a „Területi együttműködést segítő programok kialakítása a Salgótarjáni járásban, a Helyi Esélyegyenlőségi Programok célkitűzéseinek megvalósítása érdekében” elnevezésű projekt.

A kialakított munkacsoportok a mélyszegénységben élők, az idősek, a nők és gyermekek, valamint a romák helyzetét vitatják meg és közösen dolgoznak ki olyan megoldásokat, amelyek javítanak ezen célcsoportok esélyegyenlőségi helyzetén a felzárkózás, az oktatás, a képzés, a szociális ellátások, az egészségügy és a foglalkoztatás területén. A program az ÁROP-1.A.3.- 2014-2014-0091 sz. pályázati konstrukció keretében megvalósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 15:15, kedd | Helyi

Áder János a fenntartható életmódról és az újrahasznosíthatásról is beszélt diákoknak Pétervásárán.

Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke környezetvédelmi, fenntarthatósági témájú előadást tartott.

2024. Május 07. 08:33, kedd | Helyi

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók.

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 08:00, kedd | Helyi

Záporok, zivatarok jönnek.

Egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható eső, zápor, zivatar.

2024. Május 07. 04:26, kedd | Helyi

A magyar olimpiai csapat párizsi formaruhái

Élsportolók és hírességek mutatták be a magyar olimpiai csapat párizsi formaruháit. A Magyar Sport Napján tizenhat-tizenhat élsportoló és meghívott híresség mutatta be a magyar olimpiai és paralimpiai csapat formaruháit.