Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Április 09. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Együttműködés a Bányamúzeumért

Együttműködés a Bányamúzeumért

Tegnap a városházán ünnepélyes keretek között aláírták a salgótarjáni Bányászati Kiállítóhely működtetésének támogatási szándékáról szóló négyoldalú együttműködési megállapodást.

Megállapodást kötött Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Bányászati Kiállítóhelyet üzemeltető Dornyay Béla Múzeum, az Országos Magyar Bányászati Kohászati Egyesület Salgótarjáni Osztálya, valamint a Bányamúzeumot Segítők Baráti Egyesülete.

Az utóbbi szervezet kezdeményezésére kialakítandó munkakapcsolat közösen megfogalmazott célja a kiállítóhely működtetése során felmerülő szakmai munka elősegítése és támogatása, a bányász szakma és a „bányák örökségének" hagyományápolása, de a bányászattal kapcsolatos határon átnyúló kulturális együttműködések kialakításában is gondolkodnak a felek.

A megállapodás értelmében a felek rendszeresen tájékoztatják egymást a közös érdekeltségbe tartozó munkájukról, kiadványaikról, terveikről, eredményeikről, lehetőséget biztosítanak saját honlapjukon egymás honlapjának elérésére és kölcsönösen meghívják egymást kiemelt szakmai rendezvényeikre. Az együttműködő felek a célfeladatok (pl. pályázatok, fejlesztési és fenntartási tervek stb.) megoldására esetileg létrehozandó szakmai munkabizottságokba – az önkormányzat felkérésére – tagokat delegálnak.

A salgótarjáni Bányamúzeumot 50 évvel ezelőtt, 1965. április 30-án nyitották meg, mint hazánk első földalatti bányászati múzeumát, melyet 1980-ban ipari műemlékké nyilvánítottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,