Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Március 27. 12:06, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Egyre többen adnak vért

Egyre többen adnak vért

A múlt heti visszaesés után megint egyre többen adnak vért - mondta Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) szakmai főigazgató-helyettese csütörtök este az M1-en.

Az igazgató elmondta, körülbelül 1500 egységnyi vért vesznek le naponta, de ez a szám a múlt héten ezerre esett vissza a koronavírus-járvány miatt.

A véradók száma azonban újra emelkedik, ezen a héten már naponta 1100-1200 egységnyit tudtak levenni - tette hozzá.

Ebben az is szerepet játszott, hogy a Nemzeti Népegészségügyi központ lehetőséget adott a vérellátónak, hogy azokban az intézményekben is szervezhetnek véradást, amelyek egyébként a járvány miatt zárva vannak. Ez például kisvárosokban vagy falvakban komoly segítségnek számít - mondta.

"Jelen pillanatban a készleteink egyensúlyban vannak a felhasználással. Nem tudhatjuk természetesen, hogy az elkövetkező napok-hetek mit hoznak, de rövid távon, középtávon - azt gondolom -, hogy semmi okunk az aggodalomra" - fogalmazott Nagy Sándor.

Kitért arra is, a koronavírus miatt szűrésen kell átesniük a véradóknak, hogy ne fertőzzék meg egymást vagy a személyzetet.

Címkék: vér, véradás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő