Városlista
2022. október 5, szerda - Aurél

Hírek

2011. November 20. 14:54, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egyre több a gyógyszerfüggő csecsemő

Egyre több a gyógyszerfüggő csecsemő

Egy amerikai felmérés szerint egyre több olyan gyermek születik az Egyesült Államokban, akik már világra jövetelkor gyógyszerfüggőségben szenvednek.

Ennek oka, hogy egyre több nő válik függővé vényköteles gyógyszerektől. Magyarországon nincs statisztika a gyógyszerfüggő kisbabákról.

Bár országos szinten pontos számokat nem lehet tudni, a tudósok úgy vélik, az Egyesült Államokban néhány év alatt két-háromszorosára nőtt a gyógyszerfüggőséggel születő gyermekek aránya. A kutatás szerint a helyzet Florida államban a legsúlyosabb, mivel ott található az illegális-gyógyszerkereskedelem központja. A USA Today beszámolója szerint míg Florida államban 2006-ban 354 gyógyszerfüggő gyermek született, addig 2010-ben már 1374.

Magyarországon nincs statisztika a gyógyszerfüggő kisbabákról - mondta Zacher Gábor toxikológus, aki szerint egyre kevesebb a kábítószert használó kismamák száma. Az altató- és nyugtatószereket szedő terhes nők számáról is csak becsült adatok vannak. Összesen 30-40 ezer lehet a függők száma, akik közül természetesen nem mindenki nő és gyermekvállaló - tájékoztatott az Inforádió.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 04. 12:59, kedd | Belföld

Népszámlálás - Már több mint félmillió háztartásban online kitöltötték a kérdőívet

Már több mint félmillió háztartásban töltötték ki az interneten az október elsején indult népszámlálás kérdőívét - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2022. Október 04. 12:57, kedd | Belföld

A kilencedik legcsapadékosabb szeptember volt az idei 1901 óta

Az aszályos nyár után a kilencedik legcsapadékosabb szeptember volt az idei 1901 óta - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

2022. Október 04. 09:10, kedd | Belföld

Ezt a videót mindenkinek látnia kellene, aki közlekedik - Mit tegyünk, ha szirénázó autó közelít?

A Katasztrófavédelem tette közzé közösségi oldalán az alábbi videót, amelyben különböző közlekedési szituációkat látunk arról, hogy kellene reagálniuk a közlekedőknek, ha szirénázó autót látnak, hallanak.