Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2017. Július 01. 10:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Egyre népszerűbbek a felállítható medencék országszerte

Egyre népszerűbbek a felállítható medencék országszerte

A felállítható medencék országszerte egyre népszerűbbek, a nyári hőségben az Auchan Magyarország áruházaiban a gyorsan felállítható, felfújható medencék, pancsolók eladása emelkedik ugrásszerűen,

míg a Praktiker áruházaiban idén is a 20 000-50 000 forint közti árfekvésű, vízforgatós kerti medencék a legnépszerűbbek - közölte az Auchan Magyarország Kft. és a Praktiker az MTI kérdésére válaszolva.

Az Auchan tájékoztatása szerint az áruházban a legkisebb pancsolók már 599 forinttól elérhetőek, a tartós, téliesíthető, acélfalú medencéket pedig 250 000 forint körüli áron szerezhetik be az érdeklődők.

Azt javasolták, hogy a medencénket mindig vízszintes és stabil talajra kell állítani, valamint, hogy ezek a termékek a nyári szezonban rendszeres karbantartást igényelnek és fontos a klórszint folyamatos ellenőrzése. Ezeken felül a medencékbe hetente kell algaölőt adagolni, porszívózni, valamint a vízszűrő berendezést is tisztítani.

A Praktiker arról számolt be, hogy a kerti medencék forgalma egy-egy kiemelkedő, tartós hőséghullámot követően - főleg akkor, ha az előző időszakban hűvösebb volt az időjárás - naponta ötszörösére is nőhet, hétvégeken pedig akár tízszeres növekedéssel is lehet számolni.

Kiemelték: a Praktikernél idén 30 százalékkal magasabb forgalmat várnak medencékből a tavalyi évhez képest.

Az Intex, standcikkeket gyártó és forgalmazó nemzetközi vállalat magyarországi képviselete arról tájékoztatta az MTI-t, hogy országos szinten Budapesten és Pest megyében értékesítik a legtöbb kertben felállítható medencét, míg a Balaton, a Velencei tó és egyéb természetes vizek környékén érezhetően kisebb a medencék forgalma.

Az Intex a magyar piacon már az idén több 10 ezer darab kerti medencét értékesített, mindez a 2016-ban eladott strandeszközöknek közel a kétszerese. A kerti medencék ára 10 ezer és több százezer forint között mozog, utóbbiak közé tartoznak például a nagyobb méretű prémium homokszűrős medencék is. A vásárlók leginkább a 305 centiméter, a 366, illetve 457 centiméter átmérőjű fémvázas medencéket keresik - tették hozzá.

Az Intex részesedése a magyarországi kerti medencék piacából eléri a 40-45 százalékot.

Címkék: medence

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 29. 20:46, hétfő | Belföld

Zavargások Koszovóban - 20 magyar békefenntartó megsérült

A jelenlegi információk szerint több mint 20 magyar katona sérült meg, közülük 7 fő súlyosan, állapotuk stabil. A sérült magyar katonákat a Magyar Honvédség további kezelésre légi úton, Magyarországra szállítja.

2023. Május 29. 06:00, hétfő | Belföld

Kötélpályán hoztak fel egy szikláról lezuhant fiút a mélyből a tűzoltók Vértestolnánál

Lezuhant egy túrázó a Pes-kő-barlangnál Vértestolna közelében vasárnap, a tűzoltók kötélpályát építették ki, hogy a 15 éves fiút felhozzák a mélyből - mondta el a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szó

2023. Május 29. 06:00, hétfő | Belföld

A héten is kora nyárias idő várható, sok napsütéssel

2023. Május 28. 11:13, vasárnap | Belföld

Csaknem 800 doboz cigi lapult a kárpitok alatt

Csaknem 800 doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök egy bolgár kisbuszban