Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Október 13. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Egymilliárd forint értékű útfelújítás kezdődik Nógrád megyében

Egymilliárd forint értékű útfelújítás kezdődik Nógrád megyében

Egymilliárd forint értékben kezdődnek útfelújítások Nógrád megyében októberben.

A felújításokat hét helyszínen, összesen 15 kilométernyi szakaszon végzik el - mondta a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke, megyei útügyi miniszteri biztos Salgótarjánban.
Becsó Zsolt sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a kormány arra törekszik, hogy a szükséges források előteremtésével középtávon elvégezze az úthálózat rendbetételét, a legégetőbb problémák kezelésére országos útfelújítási program indul 33 milliárd forintos kerettel.
A beavatkozások országosan közel 530 kilométeren javítják majd tartósan az utak állapotát, Nógrád megyében hét útszakasz újul meg 1,043 milliárd forintból - közölte a biztos.
A 21-es főúton Mátraszőlős és Mátraverebély között felújító aszfaltréteget kap a teljes útpálya, és megjavítják az út kátyúzással már nem helyrehozható széleit is. Megújul az ilinyi bekötőút, ahol Becsó Zsolt tájékoztatása szerint már a buszok sem tudtak közlekedni. A további munkák Keszeg és az alsópetényi csomópont között, Borsosberény és Horpács között, Szarvasgede bel-, illetve külterületén, valamint a bujáki bekötőút egy szakaszán zajlanak.
Becsó Zsolt elmondta: a közbeszerzés keretében már megkezdődtek a konzultációs eljárások. Kivitelezésre alkalmas időjárás esetén október 20-a után kezdődnek és novemberben fejeződnek be a munkák. Kivétel ez alól a bujáki szakasz, ott csatornaberuházás miatt tavasszal végzik el a felújítást.
Az útügyi biztos arra is kitért, hogy Nógrád megye úthálózatán 2006 és 2010 között, a szocialista kormány időszakában 5 milliárd 520 millió forint értékű felújítást végeztek el, 2010 és 2013 vége között ez az összeg 7 milliárd 136 milliárd forint.

Címkék: Becsó Zsolt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Helyi

A TikTok fellép a mesterséges intelligencia ellen

A TikTok mostanra az egyik legnagyobb közösségi felületté vált és napi szinten százmilliók használják. Egyre több rajta az olyan tartalom, amelyet mesterséges intelligencia segítségével állítanak elő

2024. Május 20. 08:00, hétfő | Helyi

Folytatódik a zivataros-napos idő.

Eleinte helyenként, majd délutántól egyre több helyen kell számítani esőre, záporra, zivatarra, amelyeket felhőszakadás, jégeső kísérhet.

2024. Május 19. 12:30, vasárnap | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - OMSZ: fej- és kulcscsontsérülést szenvedett a balesetet túlélő férfi.

Kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel a Dunán, Verőce közelében, a balesetben ketten meghaltak, öt embert jelenleg is keresnek - közölte az M1 Híradója vasárnap délelőtt.

2024. Május 19. 09:29, vasárnap | Helyi

Nyitott szertárkapuk!

Május 26-án, vasárnap ismét kinyílnak a tűzoltólaktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.