Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2022. November 10. 10:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Egyik sérült sem használta a biztonsági övet

Egyik sérült sem használta a biztonsági övet

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze pénzbüntetést indítványoz azzal a 22 éves Nógrád megyei férfivel szemben, aki családtagjait szállítva okozott közlekedési balesetet.

A vád szerint a férfi 2021. október 6-án reggel Kishartyán lakott területén vezetett egy kisbuszt, melyben rajta kívül élettársa, testvére, annak felesége és gyermekük utazott.

A sofőr egy jobbra ívelő útkanyarulatba a megengedett sebeséget meghaladó és az úttest csúszós, vizes állapotára figyelemmel is jelentősen eltúlzott sebességgel hajtott be, ezért a jármű sodródni kezdett, majd az útmenti vízelvezető árok falának csapódott.

A balesetben a vádlott, a testvére és élettársa súlyosan megsérültek, több testtájat érintő töréses, illetve belső szervi sérüléseik keletkeztek, a kisgyermek és édesanyja pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A balesetet a sofőr gyorshajtása okozta, ezért az ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot ellene a Salgótarjáni Járásbíróságon. Ebben pénzbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott a büntetlen férfivel szemben, továbbá indítványt tett a 202.082 Ft bűnügyi költség megfizettetésére is.

Ugyanakkor mivel sem a sofőr, sem a felnőtt utasok nem rögzítették magukat a biztonsági övvel, a másfél éves gyermek ülése pedig nem volt megfelelően rögzítve az autóban található üléssorhoz, ezért a rendőrség közigazgatási bírság iránti eljárást is kezdeményezett.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 08. 07:52, szerda | Helyi

Hideg idő sok napsütéssel

Kezdetben a Dunántúlom, elsősorban délnyugaton átmeneti hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat, de jelentős mennyiség sehol sem valószínű.

2023. Február 08. 07:30, szerda | Helyi

Tuning élőben: elkészült az AMTS 2023 nyereményautója!

Tuning élőben: elkészült az AMTS 2023 nyereményautója! A Westendben épült át az Automobil és Tuning Show idei fődija, a SEAT Leon ST FR

2023. Február 07. 13:28, kedd | Helyi

Szén-monoxid-szivárgással, kéménytűzzel és gépjárműtűzzel indult a hét!

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap este egy balassagyarmati, Mikó Zoltán utcai családi házban.

2023. Február 06. 11:09, hétfő | Helyi

Börtön felé vezető út

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.