Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2013. Augusztus 26. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Egyháztörténeti emlékhelyek Nógrádból

Egyháztörténeti emlékhelyek Nógrádból

Egyháztörténeti emlékhelyeken forgatott augusztusban Nógrád megyében a budapesti székhelyű Zákeus Médiacentrum.

Az egyháztörténeti emlékhelyeket kerékpárral járták be. A médiacentrum programja már évek óta tart, ebben egész Magyarországot bebarangolták egyháztörténeti szempontból jeles helyeket felkeresve, mintegy ezer kilométernyi utat bejárva. Az így elkészített sorozat filmjeit újravágva, rövidítve az interneten is elérhetővé teszik hamarosan. Augusztusban Nógrádban, Pest megyében, a Zempléni hegységben és a Nyírségben folytatták a barangolást. A Nógrádi kerékpártúra során meglátogatták Szügy, Patvarc, Balassagyarmat, Szécsény, Csesztve, Cserhátsurány, Terény, Vanyarc és Galgaguta egyháztörténeti emlékhelyeit.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: egyház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 11:00, hétfő | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.