Városlista
2023. február 4, szombat - Ráhel

Hírek

2015. Március 01. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Egyéni vállalkozó megbízhat-e alvállalkozót?

Egyéni vállalkozó megbízhat-e alvállalkozót?

Egyéni vállalkozó meghízhat-e alvállalkozót? Erre keresi a választ legújabb kérdezőnk, akinek ezúttal is az onlinejogsebesz.hu válaszol.

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
Kérdésem az lenne, hogyha adott egy egyéni vállalkozó, akinek nincsen ingatlan értékbecslői végzettsége, akkor ő alvállalkozásban megbízhat-e egy másik egyéni vállalkozót, akinek van ez irányú végzettsége, a becslés elvégzésére? Köszönettel.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!

Álláspontom szerint ennek nincsen jogi akadálya, hacsak nem kötelezi a megbízóval kötött szerződés a személyes közreműködésre.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Váczi Péter ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 04. 16:57, szombat | Belföld

OKF: már 2300 felett a tűzoltói munkák száma

Továbbra is sok munkát ad a vihar a tűzoltóknak elsősorban a Dunántúlon, szombaton kora délután országszerte már meghaladta a 2300-at a beavatkozások száma.

2023. Február 04. 10:02, szombat | Belföld

Vihar - Vasútvonalak és autópálya-pihenő működését is akadályozzák kidőlt fák

Zirc és Veszprém, valamint Dombóvár és Kaposvár között vonatpótló autóbuszok közlekednek, az M1-es autópálya Hanság pihenőjét pedig mindkét irányban lezárták fakidőlések miatt - közölte a Mávinform és az Útinform szombaton.

2023. Február 04. 10:01, szombat | Belföld

Megölte szomszédját egy férfi Esztergomban

Megölte szomszédját egy férfi Esztergomban pénteken, a rendőrök a bejelentést követő fél órán belül elfogták a gyanúsítottat - közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.