Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2023. November 20. 15:25, hétfő | Helyi
Forrás: AUTO MOTOR

Egy újabb szuperszedán Kínából.

Egy újabb szuperszedán Kínából.

A Skyworth nevű villanyautó-gyártó bemutatta a „szabadidő-autóknál szebb és divatosabb” Skyhome nevű szedánját.

A hazájában Skyworth, az exportpiacokon Skywell néven működő kínai villanyautó gyártó alapvetően haszonjárműveket kínál, de természetesen szabadidő-autója is van már. Most pedig egy szedánt készítettek, mert az a hivatalos megfogalmazás szerint divatosabb a magas építésű SUV-formánál, no meg szebb is. A Skyhome igazi luxusautó, amely hátul 2 darab elektromosan állítható – akár ággyá alakuló – fotelt kap, talpmasszázsra is van lehetőség, a tetőről lenyíló óriási méretű monitort is használhatnak az itt helyet foglalók, és persze van hűtődoboz is. Rögtön 2 darab Qualcomm 8295-ös fedélzeti rendszert is beépítettek az autóba, így a hátul utazók maguknak intézhetik az ügyes-bajos dolgaikat, nem zavarnak bele például a sofőr navigálásába, a digitális segéd a mesterséges intelligencia segítségével dolgozik, hogy a lehető legjobb élményt kapja a felhasználó.

A Skyworth Skyhome nevű autó a cég által újonnan kifejlesztett, először itt használt CE nevű műszaki alapra épül, és mindent megkap, amit az csak nyújtani tud. A 2 hajtómotoros összkerékhajtás 626 LE rendszerteljesítményű, légrugózás és összkerék-kormányzás is van, az akkumulátor-kapacitást még nem árulták el, csak azt, hogy megfelelő villámtöltővel 10 perc alatt 490 km-nyi energiát tud vételezni.

A Skyworth Skyhome érdekessége még, hogy a jeladó mellett ujjnyom-azonosítás, arcfelismerés vagy párosított okostelefon is használható a bejutáshoz/aktiváláshoz. Az autó jelenleg 90%-os készenléti szinten van, a szériamodell bemutatása jövőre esedékes.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 09. 13:30, szombat | Helyi

A felújított Felső-Ickós-kút a Medvesen - Zöld Út Természetjárók Egyesület

Amikor az erdőn jársz, és rábukkansz valahol egy forrásra, ülj le melléje csöndesen és figyelj. Nagyon csöndes légy, és akkor hallani fogod a zöld ruhás tündérke hangját a surranó vízből.

2023. December 09. 12:25, szombat | Helyi

Ahogy a hangyák beszélnek - Pont mint az embereknél: a jó kommunikáció konstruktív, de a hiánya komoly

társadalmi problémákhoz vezethet. Őseik mintegy 140 millió éve tűntek fel a Földön. Az első, a mai értelemben vett (közösségben élő) hangyák mintegy 120 millió éve. Vajon mi a sikerük kulcsa?

2023. December 09. 08:23, szombat | Helyi

Hanuka és a karácsony - A hanuka a fények, illetve a szentély újjáavatásának ünnepe,

és semmi köze karácsonyhoz. Ennek ellenére sokan párhuzamot vonnak a két ünnep között, mivel az évnek ugyanarra a részére esnek, mindkét ünnepnek tartozéka

2023. December 09. 07:44, szombat | Helyi

Karácsonyi dalaink rövid története - elképzelhetetlen lenne nélkülük ünnepelnünk

Már gyermekkortól kívülről fújjuk, azonban eredetüket, keletkezésük idejét vagy, hogy miről szólnak legtöbbször nem is sejtjük. A legismertebb karácsonyi dalaink így születtek... Mutatjuk!