Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Március 08. 13:40, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy téma – 900 előadás.

Egy téma – 900 előadás.

Balassagyarmaton, a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikumban rendeztük meg azt a rendhagyó előadást, amelyet az ország számos pontján meghallgathattak már középiskolás tanulók.

A Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság felkérésére március 6-án Pintér József r. főtörzszászlós, a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársa 900. előadását tartotta meg a közlekedési balesetek megelőzése témában. A balassagyarmati diákok látványos és sok részletében megdöbbentő prezentációt láthattak a közúti baleseteket kiváltó főbb okokról és az emberi hibákról.

Pintér József az előadását a baleseti helyszínelőként megélt tapasztalataiból állította össze, és a résztvevők az eseteket feldolgozó kisfilmeken túl a főtörzszászlós saját élményein alapuló történeteit is megismerhették.

A közel 150 fős hallgatóságot egyaránt magával ragadta a téma és az előadó, aki interaktív, a nyílt, őszinte valóságot bemutató prezentációjába a középiskolás fiatalokat is bevonta. A helyszínelő hangsúlyozta, hogy minden közlekedőnek, legyen az gyalogos, járművezető vagy utas, be kell tartania a közlekedési szabályokat. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy odafigyeléssel, körültekintéssel, felelős közlekedési magatartással mindannyian tehetünk azért,

…hogy mindenki hazaérjen.

Buda Gábor r. alezredes
sajtószóvívő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 18:26, csütörtök | Helyi

Gábriel arkangyal - 120 év után először emelik le és restaurálják

Több mint 120 év után először emelik le és restaurálják teljeskörűen a Hősök terén álló monumentális Millenniumi emlékmű korinthoszi oszlopán álló Gábriel arkangyalt.

2024. Július 18. 10:45, csütörtök | Helyi

Tíz perc alatt kétszer!!!

Dejtár belterületén rövid idő alatt kétszer is túllépte a megengedett sebességhatárt egy autó vezetője.

2024. Július 18. 08:49, csütörtök | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 18. 08:38, csütörtök | Helyi

Ismét megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord.

Kedden is megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári magyarországi áramfogyasztási rekord derül ki a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.