Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Május 08. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Egy százalék a civiliknek

Egy százalék a civiliknek

Közel ezerötszáz bejegyzett civil szervezetből mindössze 520 kapott csak támogatást a felajánlható egy százalékokból Nógrád megyében.

A magánszemélyek tavaly közel hatvanhatmillió forintról rendelkeztek így, amely körülbelül húsz és félezer adózótól érkezett. Az adatsorból azonban nem derül ki, hogy a több mint nyolcvanezer megyénkben adózóból, hányan adakoztak országos szervezeteknek. Az egyszázalékos felajánlások megszerzésében a legjobban az állatvédők teljesítettek. A legtöbbet - közel kétmillió forintot - a mátranováki Zakuszka-tanya Alapítvány a Rászoruló Lovakért szervezet kapta, 470 adózótól. Több mint másfélmillió forintot juttatott ötszázharminc adózó a Befogad-lak Állat és Természetvédő Közhasznú Alapítványnak és közel hasonló összeg jutott a Nőtincsen bejegyzett Beagle-ért Közhasznú Egyesületnek is. Az állatvédők után azonban kitűnik a Berkenyén bejegyzett Őrangyalok Alapítvány a Beteg Gyermekekért támogatottsága, amelyet 336-an támogattak összesen egymillió forinttal. Az idén felajánlható egy százalékokról május huszadikáig rendelkezhet minden adózó, akár az adóbevallásának benyújtása után is. A Nógrád megyei támogatható civil szervezetekről egy-két napon belül adószámokat is tartalmazó listát tesz közzé a Nógrád Megyei Civil Információs Centrum.

Forrás: radiofocus.hu

NAVinfó

Címkék: civil

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 10:00, szerda | Helyi

Nyissa ki az ajtót! Rendőrség!

Hivatalos eljárást színlelve jutott be idős ismerőséhez az a 29 éves férfi, akit a bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vettek.

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

Az A-vitamin csoport elnevezésének és táplálkozási ajánlásának átalakítását javasolják kutatók.

Az újonnan felfedezett A5-vitamin miatt az A-vitamin csoport új elnevezését és a táplálkozási ajánlások kiigazítását javasolja Bánáti Diána, az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora.

2024. Május 15. 08:21, szerda | Helyi

Robotsebészeti központot adtak át a Debreceni Egyetemen.

Az egyetemi fejlesztések újabb mérföldköveként robotasszisztált sebészeti rendszert helyeztek üzembe kedden a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjában.

2024. Május 15. 08:00, szerda | Helyi

Kissé szeles májusi idő.

Szinte mindenhol napos időre ébredhetünk, csupán néhol délkeleten fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is.