Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. December 09. 12:50, kedd | Bulvár
Forrás: MTI

Egy múzeumi szekrényben találták meg a Rómában ellopott fél millió eurós műalkotást

Egy múzeumi szekrényben találták meg a Rómában ellopott fél millió eurós műalkotást

Ugyanabban a múzeumban találták meg, ahonnan ellopták Medardo Rosso olasz művész bronzszobrát. A tolvaj a római Modern Művészetek Nemzeti Galériájának (GNAM) egyik tárgymegőrző szekrényében rejtette el az alkotást.

Merdardo Rosso (1858-1928) Beteg gyermek című szobra egy gyermek félre hajtott fejét ábrázolja. A bronzszobor a napokban tűnt el a látogatási idő alatt, és az olasz rendőrség azt gyanította, hogy a szobrot rendelésre lopták el. Az alkotás értékét fél millió euróra (több mint 150 millió forintra) becsülik.
A múzeum tüzetes átvizsgálása során a szobor a látogatók táskáinak és más tárgyainak őrzésére szolgáló egyik szekrényből került elő, reklámszórólapokba volt belecsavarva. A hatóságok feltételezése szerint a tolvaj rejthette oda, és egy későbbi időpontban akarta kivinni a múzeum épületéből.
A hatóságok megkezdték a múzeum termeiben levő kamerák felvételeinek ellenőrzését.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 19. 07:12, péntek | Bulvár

Kiki és az Első Emelet

Ma 67 esztendős. 1957. július 19-én született Patkó Béla Kiki Máté Péter-díjas magyar énekes.

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.