Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2023. Május 30. 12:16, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

EGY HÉT BALESETEI SZÁMOKBAN

EGY HÉT BALESETEI SZÁMOKBAN

Nógrád vármegyében az elmúlt egy héten közúti közlekedési balesetben kilencen sérültek meg

A 23-as számú főúton, Nádújfalu irányából Nemti irányába haladt egy 29 éves férfi személygépkocsival 2023. május 25-én 11 óra 30 perc körüli időben, amikor eddig tisztázatlan körülmények között az úttestről letért és a vízelvezető árokba lehaladt. A baleset következtében a jármű sofőrje és utasai is megsérültek.

Szécsény irányából Salgótarján felé a 22-es számú főúton közlekedett május 27-én reggel 9 órakor a 72 éves sofőr, amikor az enyhén balra ívelő kanyarban az útpadkára lehaladt, majd egy lakóház kerítésének és egy vezetéket tartó oszlopnak ütközött.

A Nógrád vármegyei rendőrök a héten további öt személyi sérüléssel járó és tizenöt anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamint három ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri a gépjárművezetőket, hogy a balesetek megelőzése érdekében a KRESZ szabályainak betartása mellett, minden esetben fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel közlekedjenek, továbbá a jármű sebességének helyes megválasztásával vegyenek részt a közúti forgalomban!

A felelőtlen járművezetők nemcsak saját, de mások életét, testi épségét is veszélyeztetik.

…hogy mindenki hazaérjen!

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 04. 16:00, szerda | Helyi

Nobel-díj - Deák András: a díjazottak kémiával törtek be a kvantumvilágba!

A Nobel-díjjal elismert kutatók kémiával törtek be a kvantumvilágba. Deák András, a HUN-REN Energiatudományi Kutatóközpont(HUN-REN EK) Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézet Fotonika Laboratóriumának munkatársa.

2023. Október 04. 12:40, szerda | Helyi

Ismét lehet jelentkezni a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programba!

Ismét lehet jelentkezni a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programba - közölte a Klebelsberg Központ. Az ösztöndíj mértéke 125 ezer, 250 ezer vagy 375 ezer forint félévenként, az összeg elbírálása a tanulmányi eredménytől, a választo

2023. Október 04. 12:30, szerda | Helyi

Már 28 új naperőművet épített országszerte az MVM Zöld Generáció Kft.

Országszerte 28 naperőművet épített 6,7 milliárd forintos beruházással 2021 és 2023 között az MVM Zöld Generáció Kft. - ismertette a társaság üzleti projekt igazgatója szerdán Pécsen.

2023. Október 04. 11:00, szerda | Helyi

Járási közbiztonsági egyeztető fórumok Nógrád vármegyében.

A kapitányságvezetők az illetékességi területük vonatkozásában adtak tájékoztatást a közbiztonságot befolyásoló bűnügyi és rendészeti helyzet alakulásáról.