Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2023. November 24. 15:00, péntek | Sport
Forrás: GYÉMÁNT PÉTER

Egy Ferrari összetört, egy az élen végzett az Abu-Dzabi FP2-n, két piros zászlót hozott az edzés!

Egy Ferrari összetört, egy az élen végzett az Abu-Dzabi FP2-n, két piros zászlót hozott az edzés!

Carlos Sainz már a második szabadedzés elején összetörte az autóját Abu-Dzabiban, míg a másik Ferrarival Charles Leclerc az élen végzett Norris és Verstappen előtt.

Miután az első szabadedzésen Russell zárt az élen a 10 újoncot is felvonultató edzésen, a második szabadedzésre már visszatért a „normál” mezőny, az FP2 viszont nem sokáig tudott normál mederben telni.Sainz előbb megcsúszott és a kerékvetőkön is átcsúszott, nem sokkal később pedig a 3-as kanyarnál vesztette el az irányítást a Ferrari felett és keményen a falba csapódott. A TecPro-falat hosszú ideig kellett javítani, de aztán jött az újraindítás, viszont ezúttal sem tartott sokáig a zöld zászlós időszak: Hülkenberg forgott meg és törte meg a kocsija hátulját – a hátsó szárny és a felfüggesztés is sérült, így megint jött a piros zászló.Az utolsó 16 percre indulhatott újra az FP2, ahol Verstappen nagyon türelmetlen volt, és már a bokszkijáratnál előzgette a többieket, kisebb csoda, hogy nem ütközött össze a Mercedesekkel, de nem történt baleset. A „versenyben maradt” 18 versenyző természetesen kijött a pályára, és Leclerc állt az élre a lágy keverékkel egy 1:24.8-as idővel, őt Bottas és Gasly követte, amikor még 10 perc volt hátra az edzésből. Az utolsó percekben volt, aki az egykörös és volt, aki a versenytempóra koncentrált. Meleg helyzetet ekkor is láthattunk: Verstappennek túl későn szóltak a bokszkijáratnál amiatt, hogy érkezik Piastri, így nem volt messze egymástól a két autó.Leclerc maradt az élen, mögé pedig Norris és Verstappen jött fel az edzés végén, Perez pedig jó időt mehetett volna, de az utolsó szektorban elvette, később pedig az ötödik helyre jött be, közvetlenül Bottas mögé.

A top 10-be még Russell, Csou, Hamilton, Gasly és Piastri fért be, Alonso a tizenegyedik, Ricciardo a tizenkettedik lett, de az első 14 helyezett 7,5 tizedmásodpercen belül végzett egymáshoz képest. A Forma-1-es program holnap 11:30-kor fog folytatódni a harmadik szabadedzéssel, az időmérő edzést pedig 15 órától fogják rendezni - az FP3-at és a kvalifikációt is élőben közvetíti az M4 Sport.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.