Városlista
2024. augusztus 22, csütörtök - Menyhért

Hírek

2024. Augusztus 22. 11:27, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Egészségügy-járvány

Egészségügy-járvány

Koronavírus - Népegészségügyi központ: enyhén emelkedik az örökítőanyag koncentrációja a szennyvízben

Budapest, 2024. augusztus 22., csütörtök (MTI) - Enyhén emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön a honlapján.

Azt írták, hogy az év 33. hetében a koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja enyhén emelkedett.
Hozzátették: tíz mintavételi helyet - Békéscsabán, Budapest Központi Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, Debrecenben, Győrben, Pécsett, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szombathelyen, Tatabányán és Zalaegerszegen - emelkedő tendencia jellemzett, stagnálást figyeltek meg további tíz helyszínen, míg csökkenést Miskolcon és Szegeden észleltek.
A tájékoztatás szerint a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Budapest központi és déli részén, Pécsen és Debrecenben az emelkedett, Szombathelyen, Győrben, Veszprémben, Kaposváron, Szekszárdon, Székesfehérváron, Tatabányán, Salgótarjánban, Egerben, Miskolcon, Nyíregyházán, Szolnokon, Kecskeméten, Békéscsabán, Szegeden és Budapest északi telepén, továbbá az agglomerációban a mérsékelt, Zalaegerszegen pedig az alacsony tartományba esik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 22. 14:00, csütörtök | Belföld

FORRÓSODOTT A HELYZET A BALATONNÁL

Túl vagyunk az idegenforgalmi szezon csúcsidőszakán, melynek során nemcsak a hőségriadós napok, hanem a vízből mentések száma is emelkedett.

2024. Augusztus 21. 08:29, szerda | Belföld

Kovács Zoltán: köszönjük mindenkinek a türelmet és kitartást!

Köszönjük mindenkinek a türelmet és kitartást! Köszönjük, hogy az időjárás viszontagságai ellenére is ilyen sokan tekintették meg a tűzijátékot!

2024. Augusztus 20. 21:08, kedd | Belföld

Augusztus 20. - Kovács Zoltán: 22 órakor tervezzük elindítani a tűzijátékot

Az időjárás alakulásának függvényében 22 órakor tervezzük elindítani a tűzijátékot - jelentette be Kovács Zoltán, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője Facebook-oldalán kedd este

2024. Augusztus 20. 19:49, kedd | Belföld

Augusztus 20. - Kovács Zoltán: megtartható az esti tűzijáték

A tervezett időpontban, 21 órakor megtartható a Szent István-napi tűzijáték - jelentette be Kovács Zoltán, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője Facebook-oldalán kedd este.