Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2011. Szeptember 17. 07:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Eger a sokcsillagos élmény

Eger a sokcsillagos élmény

Eger ismét a tíz leglátogatottabb város közé került az első félévben, megelőzve például Debrecent, egy internetes szavazáson pedig e téren a harmadik helyet érte el.

A város idegenforgalmának népszerűsítésére, idén először, Eger is indul a Nemzeti Vágtán-tudatta a TvEger.

10 ezerrel nőtt az első félévben az Egerben eltöltött vendégéjszakák száma – számolt be az önkormányzat és a városi, illetve a térségi desztinációs menedzsment szervezet. A TDM elkészítette a város új turisztikai arculatát, három kihelyezett információs ponton tájékoztatták a vendégeket, technikailag is felújították a Tourinform irodáját.

A garantált programok is bővültek a Történelmi séta című városnéző programmal és a Szépasszonyvölgyi borkóstolóval.

A Nemzeti Vágtán ugyan pénz híján nem egri lovassal és lóval képviseli magát Eger, de a részvételtől még nagyobb országos figyelmet vár el az önkormányzat.

OrientPess Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 24. 11:14, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 38. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2023. Szeptember 24. 11:11, vasárnap | Belföld

Nébih: megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Az őszi esőzések miatt vasárnaptól megszűnik az országos tűzgyújtási tilalom - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján szombaton.

2023. Szeptember 24. 09:43, vasárnap | Belföld

Tehetség és hírnév - a magyarországi romák története - 1848-tól napjainkig

A romák közül a kárpáti roma nyelvű romungrók élnek a legrégebben a Kárpátmedencében, őseik a 15. században érkeztek. A romák létszámban és arányban Európa egyik legjelentősebb nemzeti (etnikai) kisebbsége.