Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Szeptember 27. 12:35, péntek | Helyi
Forrás: police

EDWARD Nap Salgótarjánban

EDWARD Nap Salgótarjánban

Játékos formában hívták fel a gyermekek figyelmét a közlekedési szabályok betartására és a biztonságos közlekedésre a Nógrád megyei rendőrök.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) 2019-ben is meghirdette az EDWARD Napot. A kezdeményezés célja, hogy szeptember 26-án senki ne veszítse életét Európa közútjain. Az „EDWARD” mozaikszó, az European Day Without a Road Death (Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül) szavak kezdőbetűiből tevődik össze.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési Biztossága 2019. szeptember 26-án 10 órától tartotta meg közel négyszáz gyermek részvételével EDWARD Nap elnevezésű rendezvényét. Salgótarjánban, a Fő téren megtartott programhoz csatlakozott a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete és még több civil szervezet is. Dr. Kalmár Zsolt rendőr ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese ünnepélyes megnyitójában elmondta, hogy nagyon fontos, hogy minden közlekedésben résztvevő betartsa a biztonságos közlekedéshez nélkülözhetetlen szabályokat. Ezzel a rendezvénnyel szeretnék erre ösztönözni a gyermekeket és velük együtt szüleiket is.

Ezt követően a szervezők az óvodás és általános iskolás gyermekeknek többek között játékos bűn- és balesetmegelőzési feladatokat adtak, de a kicsik látványos bemutatókat, valamint katasztrófavédelmi járműveket is megtekinthettek a város fő terén. A déli órákban a gyerekek a biztonságról, a biztonságos közlekedésről szóló rajzos üzeneteikkel megtöltött héliumos léggömböket engedtek el közösen. A kezdeményezéshez csatlakozva a rendőr-főkapitányság munkatársai a szolgálati gépkocsikon, míg több Nógrád megyében közlekedő gépjárművezető saját gépjárművén helyezett el zöld szalagot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)

2024. Április 18. 16:30, csütörtök | Helyi

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból egy epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszer két gyártási tételét-

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból az epilepszia kezelésére szolgáló egyik gyógyszer két gyártási tételét

2024. Április 18. 16:16, csütörtök | Helyi

Influenza - NNGYK: 9800-an fordultak orvoshoz a múlt héten.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 8-14. között 9800-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK)