Városlista
2022. január 16, vasárnap - Gusztáv

Hírek

2021. November 17. 11:30, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Ebtartástól eltiltást indítványoz a főügyészség a kutyáit kínzó nővel szemben

Ebtartástól eltiltást indítványoz a főügyészség a kutyáit kínzó nővel szemben

A Nógrád Megyei Főügyészség az ebtartástól eltiltás érdekében nyújtott be keresetet a Balassagyarmati Törvényszéken egy 25 éves Nógrád megyei nő ellen, aki mindkét kutyáját súlyosan elhanyagolta.

A Pásztói Járási Ügyészség ez év augusztusában állatkínzás miatt vádat emelt a nő ellen, aki 2020 decemberéig border collie jellegű kutyái közül az egy éves anyakutyát egy kisméretű nyúlketrecben, annak három hónapos kölykét pedig fedél nélkül, a hulladékkal borított udvaron tartotta. Az ebeket nem oltatta, chippel való regisztrálásukat elmulasztotta, élelmezésükről és itatásukról sem gondoskodott megfelelően. Az állatok ennek következtében lesoványodtak, igen rossz állapotba kerültek.

A kutyákat egy állatmentő alapítvány vette gondozásába, a Pásztói Járásbíróság pedig a vádlottat állatkínzás miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette.

A büntetőbíróság jogerős ítéletét követően a Nógrád Megyei Főügyészség közérdekvédelmi szakága keresetet nyújtott be a nő ellen, melyben indítványozta, hogy a bíróság az alperest öt évre tiltsa el az ebtartástól, mert az állatok kíméletére és védelmére vonatkozó szabályokat súlyosan megsértette, így alkalmatlan arra, hogy kutyát tartson.

Az ügy ezért polgári jogi úton folytatódik, az ügyben felperesként a Nógrád Megyei Főügyészség jár el a Balassagyarmati Törvényszék előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 14. 13:09, péntek | Helyi

Egy nap alatt négy körözött személyt fogtak el a rendőrök

A négy férfit a salgótarjáni, a rétsági, valamint a szécsényi rendőrök fogták el.

2022. Január 14. 11:28, péntek | Helyi

Lakat alatt a lépcsőházi rabló

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte annak a 24 éves férfinek a letartóztatását, aki Salgótarjánban italozás ígéretével egy lépcsőházba csalta ismerősét,

2022. Január 13. 14:54, csütörtök | Helyi

Az elmúlt három nap közlekedési balesetei - Nógrád megye

A megye rendőrei hat közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

2022. Január 12. 10:22, szerda | Helyi

Egy órán belül elfogták a salgótarjáni rablót

A salgótarjáni rendőrök egy 24 éves férfit állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként.