Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2015. Április 21. 05:00, kedd | Kék hírek
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Duplafalú kamionban csempészték a cigarettát

Duplafalú kamionban csempészték a cigarettát

Mintegy háromezer-ötszáz doboz csempészcigarettát foglaltak le a NAV Komárom-Esztergom megyei munkatársai az M1-es autópályán. A lefoglalt cigaretta értéke csaknem három és fél millió forint.

A Komárom-Esztergom megyei pénzügyőrök az M1-es autópálya igmándi pihenőhelyén egy magyar rendszámú tehergépkocsit ellenőriztek. A kamion Angliába szállított nehéz gép tartozékot. Az átvizsgálás során feltűnt, hogy a pótkocsi gyári merev hátfalán szerelési nyomok vannak csomagtér felől, vastagsága lényegesen eltért a gyári mérettől. A belső alumínium panel megbontása után láthatóvá vált, hogy a teljes hátfal mögé cigarettát rejtettek. A pénzügyőrök a pótkocsi homlokfala mögött összesen 3480 doboz szerb adójegyes Marlboro Gold cigarettát találtak. A lefoglalt cigaretta értéke körülbelül három és fél millió forint.

A magyar gépkocsivezető a cigaretta eredetét nem tudta igazolni, így azt lefoglalták tőle a szállításra használt, átalakított járműszerelvénnyel együtt. A pénzügyi nyomozók jövedéki termékre elkövetett orgazdaság miatt indítottak nyomozást ellene. Tettéért akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is felelhet. Emellett a lefolytatott jövedéki eljárásban 3,9 millió forint jövedéki bírságot szabtak ki a pénzügyőrök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.