Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2020. Június 29. 12:38, hétfő | Helyi
Forrás: police

Drónnal a közlekedésbiztonságért

Drónnal a közlekedésbiztonságért

Folytatódnak a fokozott közúti közlekedési ellenőrzések Nógrád megyében.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a megye területén összehangolt, fokozott közúti közlekedési ellenőrzést tartanak.

A közlekedésbiztonság javítását célzó akció alkalmával a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak az ittas állapotban közlekedő, a szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrésére, és a gyorshajtókra is.

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások új ellenőrzési módszert is bevezettek. A Készenléti Rendőrséggel együttműködésben drónnal ellenőrzik a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, útkereszteződéseket, kijelölt gyalogosátkelőhelyeket. A drón biztonságos távolságból és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről. A rögzített videó alapján a közlekedésrendészeti szolgálat járőrei a helyszínen intézkedni tudnak a szabályszegőkkel szemben.

Az első drónnal végzett ellenőrzésre Salgótarjánban került sor, de a jövőben a megye más településein is alkalmazásra fog kerülni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.