Városlista
2022. december 10, szombat - Judit

Hírek

2022. Szeptember 26. 09:25, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

Drón buktatta le az illegális határátlépőket

Drón buktatta le az illegális határátlépőket

A szécsényi rendőrök megakadályozták, hogy a szír állampolgárságú férfi segítséget nyújtson a külföldieknek a magyar-szlovák államhatár illegális átlépéséhez.

A Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján – 2022. szeptember 23-án 16 óra 55 perckor egy német honosságú kisbuszt vontak ellenőrzés alá Szécsény külterületén. A gépjármű a rendőri jelzésre megállt, azonban a sofőr és az utasok az intézkedés előtt a járműből kiszálltak és elszaladtak. A hatóság tagjai a Nógrádsipeki Polgárőrség elnökének segítségével, aki drónnal járult hozzá a sikeres elfogáshoz, rövid időn belül elfogták a gépkocsivezetőt és az utasokat.

A kisbuszt egy 37 éves szír állampolgárságú férfi vezette, aki 14 jogellenesen Magyarországon tartózkodó személynek kívánt segítséget nyújtani a magyar-szlovák államhatár illegális átlépéséhez. A külföldiek magukat szír és afgán állampolgároknak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

A rendőrök az embercsempészt és a 14 külföldit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az embercsempésszel szemben – őrizetbe vétele mellett – büntetőeljárást indít.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 09. 14:22, péntek | Helyi

Nav: ügyfélfogadási rend változás

2022. December 09. 10:53, péntek | Helyi

Sapka, sál, és téligumi

Kérjük, fogadják meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának ajánlásait a téli közlekedéssel kapcsolatosan.

2022. December 09. 10:50, péntek | Helyi

Újabb embercsempész rendőrkézen

A Nógrád megyei rendőrök egy cseh állampolgárt vettek őrizetbe.

2022. December 09. 10:45, péntek | Helyi

Ügyészek a pályaorientációs napon

Két ügyész is részt vett a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnáziumban megrendezett pályaválasztási napon, melynek célja az volt, hogy az iskolaválasztás előtt álló tanulók minél több szakterületet megismerhessenek.