Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. December 16. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: police

Drogprevenció Balassagyarmaton

Drogprevenció Balassagyarmaton

A kábítószer-fogyasztás és az iskolai erőszak veszélyeivel ismerkedhettek meg a diákok.

Balassagyarmaton, a Mikszáth Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola épületének dísztermében tartottak drogprevenciós napot a diákoknak a szakemberek.

A Balassagyarmati Önkormányzat, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön, továbbá a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége szervezésében 2016. december 13-án megtartott rendezvényen több, mint száz diák vett részt. A rendezvényt Medvácz Lajos, Balassagyarmat polgármestere nyitotta meg. A rendezvényen a Balassagyarmati Fegyház és Börtön vezetője, Dr. Budai István büntetés-végrehajtási dandártábornok és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság vezetője, Csík Csaba rendőr alezredes is részt vett.

A rendezvényen a diákok a Balassagyarmati Fegyház és Börtön fogvatartottjainak előadását láthatták, akik ezt követően interaktív előadáson mutatták be életútjukat és annak tapasztalatait. A résztvevőknek a szakemberek széleskörű tájékoztatást adtak a kábítószer-fogyasztás kockázatáról, az iskolai erőszakról, illetve ezek büntetőjogi következményeiről is. A rendezvény Dr. Zacher Gábor főorvos előadásával zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,