Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2019. Február 15. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Drogosan okozott halálos balesetet, hat év börtönre ítélték

Drogosan okozott halálos balesetet, hat év börtönre ítélték

Jogerősen hat év börtönre ítélte a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság azt a férfit, aki két vétlen ember halálát okozta azzal, hogy kábítószer hatása alatt vezetve autóját, fékezés nélkül belerohant a szemben haladó járműbe

- ismertette a döntést a Miskolci Törvényszék csütörtökön az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az eset 2017. november 5-én történt a 37-es számú főúton. A férfi egyedül autózott Sárospatak felé, amikor minden előzmény nélkül áttért a menetirány szerinti bal oldalra és fékezés nélkül frontálisan összeütközött a szemből érkező autóval. A vétlen autó sofőrje a fékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. Az autóban négyen ültek, ketten a helyszínen életüket vesztették. A sofőr és a negyedik utas nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság a vádlottat hat évre eltiltotta a közúti járművezetéstől is.

Az ítéletben kitértek arra is, hogy nemcsak az ittas vezetés, hanem a kábítószer hatása alatti járművezetés is bűncselekmény, mindkét szer fogyasztása jelentősen növeli a baleseti kockázatot, hatásukra növekszik az észlelési idő, és tompulnak a reflexek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.

2024. Július 17. 07:59, szerda | Belföld

Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn

Megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári rendszerterhelési csúcs hétfőn - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI-vel kedden.

2024. Július 17. 07:53, szerda | Belföld

Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter New Yorkban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter orosz kollégájával, Szergej Lavrovval egyeztetett kedden New Yorkban, a találkozón szó volt az ukrajnai háborúról és a kétoldalú együttműködés kérdéseiről is.