Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2012. December 15. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Dornyay nevét viseli januártól a megyei múzeum

Dornyay nevét viseli januártól a megyei múzeum

Dornyay Béla nevét viseli január 1-jétől, a Nógrádi Történeti Múzeum, míg a Balassi Bálint Megyei Könyvtár és Közművelődéi Intézet a Balassi Bálint Megyei Könyvtár elnevezést viszi tovább.

Mindkét intézményt Salgótarján önkormányzata működteti majd. Erről a megyeszékhely képviselő-testülete döntött legutóbbi ülésén. A közgyűlés a múzeum átnevezésével Dornyay Béla, tanár emléke előtt szeretne tisztelegni, aki a huszadik század elején megteremtette a város múzeumának alapjait, könyveivel népszerűsítette a környék nevezetességeit és természeti értékeit. A múzeum egyébként jövőre is megtarthatja megyei hatáskörét és hasonló módon működik majd a könyvtár is, amely ellátja Nógrád mozgókönyvtári és fiókkönyvtári feladatait megyénk több mint száz településén. A döntés után a város az intézményi vagyont és az ingatlan tulajdonjogát is szeretné majd átvenni.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: múzeum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.

2024. Május 01. 07:50, szerda | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 15:15, kedd | Helyi

Salgótarjánból akartak hazajutni.

Egy bátonyterenyei pár keverte magát nagy bajba, mert lekéste az autóbuszjáratot, és bűnös módját választotta a hazajutásnak.