Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Július 11. 13:44, kedd | Belföld
Forrás: mti

Doppingolt egy magyar úszó

Doppingolt egy magyar úszó

Doppingvétség miatt kapott kétéves eltiltást Sincki Ádám uszonyosúszó, ezért nem versenyezhet a jövő csütörtökön rajtoló lengyelországi Világjátékokon.

"A súlyos vállsérülésem minél gyorsabb helyrehozatala érdekében az elmúlt hónapokban valamikor olyan szer került a szervezetembe, amelyet a 2017 májusi doppingellenőrzés minimális mennyiségben kimutatott" - áll a versenyző keddi közleményében.

Sincki hozzáteszi, a Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) a versenyengedélyét azonnal felfüggesztette, a lefolytatott fegyelmi vizsgálat után kétéves eltiltással büntette.

"Figyelmetlenségemért súlyos árat fizetek, a Világjátékokon a magyar csapatnak a korábbi feltételezésekből kiindulva eggyel kevesebb érme lehet Wroclawban. A következő két évben mindent meg fogok tenni, hogy 2019-től az általam vétett hibát helyrehozzam" - hangsúlyozta Sincki Ádám.

A szövetség közleménye szerint a szankció "megfelelő büntetésnek tűnik a bizonyítottan gondatlanságból elkövetett hibáért".

"Ez egyben figyelmeztetés is minden hazai sportolónak, hogy akár tudatosan, akár akaratlanul visz be a szervezetébe tiltott anyagot, - legyen az bármilyen kis mértékű, de kimutatható mennyiség - az adekvát szövetségi válasz sosem fog elmaradni" - fejti ki az MBSZ kommünikéje.

A Világjátékokon - a nem olimpiai sportágak legfontosabb versenyén - 13 sportágban 60 magyar indul a Lengyelországban július 20. és 30. között sorra kerülő eseményen. A sportolók ünnepélyes fogadalomtétele csütörtökön lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.