Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Május 16. 14:03, szombat | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: mti

Donald Trump új programot indít a vakcinafejlesztés támogatására

Donald Trump új programot indít a vakcinafejlesztés támogatására

Új programot indít a vakcinafejlesztés támogatására Donald Trump, aki bízik abban, hogy még az év vége előtt, de talán még korábban is lesz oltóanyag az új típusú koronavírus ellen.

Az amerikai elnök ezt pénteken közölte a Fehér Ház Rózsakertjében újságírókkal.

Az elnök, miközben dicsérte a nemzetközi együttműködést, azt hangsúlyozta, hogy "nagyon rövid időn belül nagyon jó eredmények" várhatóak.

Trump ígéretet tett arra, hogy az amerikai kormányzat minden erőforrást biztosít, nemcsak a vakcina kutatásához, hanem ahhoz is, hogy a már kifejlesztett oltóanyaghoz mindenki hozzájuthasson majd. "Amerikaiak millióihoz juttatjuk el, méghozzá nagyon gyorsan" - fogalmazott.

Trump bejelentette: a kormányzat új programot indít, amelynek keretében 14 ígéretes vakcinajelölt fejlesztését támogatja. Mint mondta: "rekordgyorsaságú" lesz a kutatómunka. A program irányítására a GlaxoSmithKline gyógyszeripari óriás vakcinarészlegének volt vezetőjét, Moncef Slaouit nevezte ki, a gyakorlati teendők összehangolását, majd a már kifejlesztett oltóanyag szétosztását pedig Gustave Perna, az amerikai hadsereg tábornoka felügyeli majd.

Az elnök kifejtette: nem akarja, hogy az emberek azt gondolják, minden az oltóanyagtól függ. Leszögezte: vakcinával vagy anélkül, de az amerikaiaknak vissza kell térniük a mindennapi élethez. Hozzáfűzte, hogy az ősszel szerinte az iskoláknak is meg kell nyitniuk a kapuikat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.