Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Április 22. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Dobogóra léphetett a vendéglős

Dobogóra léphetett a vendéglős

Szép nógrádi sikerrel zárult a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által 2012-ben ismételten megrendezett Szakma Kiváló Tanulója Verseny, valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny.

A döntőbe jutott két nógrádi tanuló közül a salgótarjáni Molnár Adrienn (címlapfotónkon) harmadik, míg a balassagyarmati Megyeri Krisztina (alsó képünkön)negyedik lett a budapesti fináléban.
Az évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése azok népszerűsítése révén. A versenyek és a fesztivál szlogenje: „A jó szakma felér egy diplomával!”

Megyénkből két vendéglős fiatal jutott a fináléba, Megyeri Krisztina a balassagyarmati Mikszáth Kálmán gimnázium szakiskolájából, míg Molnár Adrienn a salgótarjáni Táncsics Mihály szakközépiskola kereskedelmi tagiskolájából. Mint eddig minden esztendőben, idén is dobogóra állhatott szűkebb hazánk képviselője, Molnár Adrienn az igen előkelő harmadik helyet szerezte meg, s nem sokkal maradt el teljesítményétől Megyeri Krisztináé sem, aki negyedikként zárt .
A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 520 általános és középiskolást utaztat 11 autóbusszal a fővárosba, segítendő ezzel is a pályaválasztást, illetve az elhelyezkedést.
A balassagyarmati RIDENS iskola tanulói igen látványos előadással léptek fel a fesztivál színpadán, kerekesszékes táncot és jelnyelven előadott dalt is tartalmazott programjuk.
A három nap alatt kilátogató közel tízezer látogató a 38 bemutatkozó szakma fogásaival is megismerkedhetett, filmeket nézhettek, szimulátorokon próbálhatták ki ügyességüket, izgalmas szakmatotót, valamint pályaorientációs kérdőíveket is kitölthettek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 20:48, kedd | Helyi

Esős, záporos, kissé szeles idő.

Egy ciklon halad át felettünk, emiatt felhős, borongós időben lesz részünk, és sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, keleten, északkeleten zivatarokra is. Több tájegységünkön kiadósabb eső várható.

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Április 23. 14:50, kedd | Helyi

Új szén-dioxid-megkötő módszert tesztelését kezdi meg az OMV-Petrom.

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat.