Városlista
2024. augusztus 14, szerda - Marcell

Hírek

2024. Július 13. 09:00, szombat | Helyi sport
Forrás: MTI-NEMZETI LOVARDA BUDAPEST

Díjugrató vk - Magyarország harmadik lett a Nemzetek Díja budapesti elődöntőjében.

Díjugrató vk - Magyarország harmadik lett a Nemzetek Díja budapesti elődöntőjében.

A holland csapat végzett az első helyen pénteken a Nemzetek Díja csapatverseny elődöntőjében a Nemzeti Lovardában rendezett díjugrató világkupán, a magyarok harmadikként zártak.

A budapesti elődöntőben csak házigazdaként indulhatott a magyar négyes, mivel nem volt meg a minősülése a varsói fináléhoz, így hiába végzett a legjobb öt között, nem versenyezhet majd a lengyel fővárosban. A viadal honlapja szerint 11 nemzet csapata állt rajthoz a 150 centiméteres akadályokra kiírt számban, és közülük a Ruben Romp, Lars Kersten, Mans Thijssen, Henk Frederiks összeállítású holland válogatott bizonyult a legjobbnak. A kvartett már az első forduló után vezetett, ráadásul nulla hibaponttal, mivel minden tagja hibátlanul lovagolt. Ezt a teljesítményt másodjára is megismételték a hollandok, így kétség sem férhetett a sikerükhöz.
A második helyen a németek álltak, idővel alig megelőzve a magyarokat. Szuhai Péter és Casino Royal Z, valamint Jármy Vince és JB Koronaor párosa elsőre hibátlan volt, míg ifj. Kövy Andrásnak és Szentirmai Ferencnek egy-egy hibapontja volt időtúllépés miatt, de a legrosszabb eredmény kiesett. A második körben Egano van 't Wingerdhof Z nyergében ifj. Kövy is csatlakozott Szuhaihoz és Jármyhoz a hibátlanul lovaglók társaságába, így az is belefért, hogy Quandro Blue PS - hátán Szentirmaival - levert egy akadályt. A nulla hibapontos második menet - a legrosszabb eredmény kiesett - sem ért előrelépést, ugyanis a német csapatnak is volt három hibátlanul teljesítő tagja, így a két csapat között az időeredmény döntött - a németek javára.
A hollandok és a németek mellett az osztrákok, az olaszok és - a magyarok minősülési problémája miatt - a szlovákok kvalifikálták magukat a fináléra.
A négynapos budapesti esemény legrangosabb egyéni viadalát, a Szerencsejáték Zrt. Nagydíjat és Világkupát vasárnap 15.30-tól rendezik a Nemzeti Lovardában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 11. 13:30, vasárnap | Helyi sport

Párizs 2024 - Gulyás Michelle aranyérmes, Guzi Blanka negyedik.

Gulyás Michelle aranyérmet nyert, Guzi Blanka pedig a negyedik helyen végzett a párizsi olimpia öttusaversenyén.

2024. Augusztus 11. 08:21, vasárnap | Helyi sport

Párizs 2024 - Éremtáblázat Párizs 2024 - A szombati magyar mérleg.

A párizsi olimpia éremtáblázata a 15.,szombati versenynapot követően (329-ből 316 szám után):A tekvondó dobogósai, éremtáblázata a magyar indulók szereplése. Az ökölvívás dobogósai, éremtáblázata és a magyar indulók eredménye.

2024. Augusztus 10. 18:00, szombat | Helyi sport

Labdarúgó NB I - Dániai veresége után a Diósgyőr ellen javított az FTC.

A címvédő Ferencváros kétgólos győzelmet aratott a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának első szombati mérkőzésén.

2024. Augusztus 10. 16:00, szombat | Helyi sport

Párizs 2024 - Gulyás Michelle és Guzi Blanka ott lesz a női öttusázók döntőjében.

Gulyás Michelle és Guzi Blanka döntőbe jutott a párizsi olimpia öttusaversenyén.