Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 15. 09:19, hétfő | Helyi sport
Forrás: MTI-NEMZETI LOVARDA BUDAPEST

Díjugrató vk - Magyar diadal Jármy Vince révén.

Díjugrató vk - Magyar diadal Jármy Vince révén.

Jármy Vince révén magyar diadallal zárult a Nemzeti Lovardában rendezett díjugrató világkupa legrangosabb egyéni versenye, a vasárnapi Grand Prix.

A Szerencsejáték Zrt. díjáért kiírt, 60 150 euró összdíjazású számban 55 lovas indult, köztük tíz hazai versenyző. A 13 akadályból - a kettes és a hármas kombinációval 16 erőkifejtésből - álló pályán 76 másodperc volt a szintidő, azon túl másodpercenként egy hibapont járt, míg az akadályveréseket négy hibaponttal büntették. Tizenkét lovasnak - köztük két hazainak - sikerült hibátlanul, szintidőn belül végigmennie a pályán, így ők kerültek az összevetésbe, melyben már csak hét akadályt, benne egy összetettet kellett megugrani, és itt már a gyorsaság is számított.
A legjobban JB Koronaőr nyergében Jármy lovagolt, hiba nélkül 39.04 másodperc alatt ment végig a pályán. Ugyancsak rontás nélkül zárt ifj. Szabó Gábor és Mezőhegyes Chabala párosa, azonban 40.50 másodperces ideje már csak a harmadik helyre volt elég, ugyanis a két magyar versenyző közé beékelődött az olasz Bruno Chimirri, aki mindössze 12 századdal lovagolt lassabban, mint Jármy. Az összevetésben rajtuk kívül nem volt több hibátlan teljesítmény.
A hazaiak közül a vasárnapi fő számban az első pályán némi időtúllépése miatt két hibaponttal zárt Szuhai Péter. Egy verőhibával fejezte be a versenyt Mráz Tamás és Dömse Tamás, kettővel Simicska Anna, Krucsó Szabolcs és ifj. Lázár Zoltán - utóbbinak időtúllépése is volt -, hárommal pedig Szentirmai Ferenc, míg Máté István nem tudta befejezni a versenyt.
A négynapos budapesti esemény pénteki csapatversenyében, a Nemzetek Díja elődöntőjében harmadik lett a magyar négyes, de mivel nem volt meg a minősülése a varsói fináléhoz, így hiába végzett a legjobb öt között, nem versenyezhet majd a lengyel fővárosban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 13:39, hétfő | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 15. 09:40, hétfő | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.

2024. Július 15. 09:29, hétfő | Helyi sport

Párizs 2024 - Balatonfüredről indították útnak a két magyar vitorlázó olimpikont.

Balatonfüredről, a Kékszalag Port kikötőből indították útnak a két magyar vitorlázó olimpikont, Érdi Máriát és Vadnai Jonatánt vasárnap több utánpótlás korú versenyző és számos érdeklődő társaságában.

2024. Július 15. 09:00, hétfő | Helyi sport

HUMDA - Székesfehérvár Rallye.

Úton vagyunk az első gyorsaságira a Székesfehérvár rallyn! Az időjárás kedvező, szurkoljatok Nekünk!