Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Október 08. 05:00, kedd | Bulvár
Forrás: Új Ász Online

Diana ügy: Gyalázat! Szégyentelen és cinikus!

Diana ügy: Gyalázat! Szégyentelen és cinikus!

Botrányt okozott a baki.

Levetette az új Diana-film plakátját kedden a francia forgalmazó a párizsi Alma híd melletti hirdetőtábláról, ahol a néhai brit hercegnő 1997-ben autóbalesetben életét vesztette.

"A brit médiában folyó polémiát követően kértük a plakát bevonását" - közölte a francia mozikban szerdától látható film francia forgalmazója, a Le Pacte. "Azt kértük, hogy a plakátot hétfő délután vegyék le, és ez az este folyamán meg is történt" - olvasható a közleményben.

Több brit sajtótermék is felháborodásának adott hangot amiatt, hogy a plakátot kitették azon a helyen is, ahol a néhai hercegnő 1997. augusztus 31-én 36 évesen tragikus körülmények között meghalt.

A Daily Mail című konzervatív tömeglap internetes kiadása gyalázatnak nevezte a történteket, s idézte Diana egyik legjobb barátnőjét, Rosa Moncktont, aki azt mondta: "nem találok szavakat annak leírására, amit érzek ezen szégyentelen és cinikus kísérlet kapcsán, amellyel hírverést akarnak csinálni egy olyan filmnek, amelynek soha nem lett volna szabad elkészülnie".

A kérdéses, 120-szor 176 centiméteres plakát nemcsak az Alma híd mellé került ki. Több mint ezret helyeztek el belőle Párizsban a forgalmazó megszokott hirdetőhelyein, az Alma híd melletti tábla is ezek közé tartozik. A kültéri hirdetőtáblák tulajdonosa, a JCDecaux nevű cég a Huffington Post című internetes lapnak azt mondta, véletlen egybeesés történt.

Diana az Alma híd északi felhajtója melletti alagútban vesztette életét, amikor a gépkocsi vezetője elvesztette uralmát az autó felett, és frontálisan belecsapódott az alagút egyik tartópillérébe. A balesetben Diana barátja, az egyiptomi milliárdos üzletember, Dodi al-Fayed és a sofőr is meghalt, csak a testőre, Trevor Rees-Jones élte túl a tragédiát. Az Alma híd melletti tér azóta a néhai hercegnő csodálói számára valóságos emlékhellyé vált.

Címkék: diana, mozi, plakát, színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára