Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. December 09. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Denevérek élőhelyét menti a Bükki Nemzeti Park

Denevérek élőhelyét menti a Bükki Nemzeti Park

A denevérek élőhelyéül szolgáló korábbi bányatárókat tisztít meg Recsk, illetve Salgótarján közelében a Bükki Nemzeti Park (BNP) - jelentették be a BNP szakemberei.

A több mint 100 millió forint értékű program végrehajtása nyomán több ezer denevér élőhelyét mentik meg a természetvédők.

Mint azt Kangúr Tibor, a BNP médiareferense az MTI-nek elmondta: a 18. században vágott recski Antal-táróban immár évtizedek óta megszűnt az aktív bányászati művelés, a táró jelentős részben beomlott, ezzel veszélyeztetve a denevérek élőhelyét.
A természetvédelmi szakemberek azt követően, hogy az állatok téli szállásukra vonultak, hozzákezdtek a táró feltárásához, a jelentős mennyiségű beomlott törmelék eltakarításához.
A munkálatok során a denevéreket a biztos pusztulástól mentik meg azzal, hogy korábbi állapotába állítják helyre az állatok élőhelyül szolgáló Antal-tárót. Egyben megőrzik a bányászat során feltárt földtani értékeket is.
Hasonló rehabilitációra kerül sor a jövőben Salgótarján mellett az eresztvényi Nagy-bánya területén is

Címkék: denevér

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,