Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Március 13. 03:00, hétfő | Helyi
Forrás: IDŐKÉP / FOTÓ: SZEBERÉNYI ANDRÁS

Délies szél hozza vissza a kora tavaszt!

Délies szél hozza vissza a kora tavaszt!

Sokfelé szűrhetik fátyolfelhők a napfényt,

Hétfőn sokfelé szűrhetik fátyolfelhők a napfényt, de helyenként vastagabb felhőkkel is találkozhatunk. Számottevő csapadék nem várható, de északnyugaton időnként csepereghet az eső. A délies szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban -3 és +5, délután 10 és 19 fok között alakulhat a hőmérséklet, északkeleten mérhetjük majd az alacsonyabb maximumokat.

Kedden napközben a Dunántúlon sokfelé, majd délután a középső, estétől pedig a keleti tájakon is többfelé kialakulhat eső, zápor, néhol akár az ég is megdörrenhet. Helyenként azért pár órás napsütésre is van kilátás. A déli-délnyugati szelet élénk, erős, kezdetben északnyugaton akár viharos lökések is kísérhetik. Enyhébb lesz a hajnal, a legmelegebb órákban pedig 13-21 fokot mutathatnak a hőmérők.

Március 15-én felhős, borongós idő lesz az ország nagy részén, csak a nyugati tájakon szakadozhat fel a felhőzet a délutáni órákban. Elsősorban a középső tájakon, az Alföldön és az Északi-középhegységben valószínű eső, de helyenként átmenetileg havas eső, havazás is előfordulhat. Az északi-északnyugati szél sokfelé erős, viharos lesz. Napközben 2-10 fokra van kilátás. Lesznek olyan Dunától keletre eső tájak, ahol délután hidegebb lehet, mint reggel.

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, viszont pénteken már többfelé szűrhetik fátyolfelhők a napfényt. Számottevő csapadék nem valószínű. Csütörtökön sokfelé ékénk, erős lesz az északi-északnyugati szél, pénteken pedig a délkeleti szél lehet erős északnyugaton. Reggelente sokfelé fagyhat. Csütörtökön 6-12, pénteken 8-14 fok valószínű.

Hétfőn és kedden fokozódik a nappali felmelegedés, így havazás sehol sem várható. Szerdán viszont egy hidegfront hatására helyenként átmenetileg havas eső, havazás válthatja fel az esőt.

Orvosmeteorológia

Hétfőn időjárási front nem lesz felettünk, de a melegedés hatására az érzékenyek körében melegfronti tünetek jeletkezhetnek.

Migrén, vérnyomás-ingadozás, keringési- és gyulladásos jellegű panaszok, dekoncentráltság, fáradékonyság, bágyadtság egyaránt előfordulhat.

Ugyanakkor a hideg reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok is.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet, illetve csökkenhet a hő- és komfortérzet.

A felhősebb idő ronthatja hangulatunk, közérzetünk.

Öltözzünk rétegesen, ugyanis könnyedén megfázhatunk.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn számottevő csapadék nem várható, de északnyugaton időnként csepereghet az eső, így ezeken a tájakon átmenetileg előfordulhatnak nedves, vizes, csúszós útszakaszok. A melegedés hatására tompulhatnak reflexeink.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Fotó: Szeberényi András ( Érzem már a tavaszt napozom) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 06:00, szombat | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.