Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 15. 10:00, hétfő | Helyi sport
Forrás: MNASZ SZUJÓ ZOLTÁN

Dávid Sándor, MNASZ Életműdíj.

Dávid Sándor, MNASZ Életműdíj.

A hazai technikaisport-rajongóknak (legalábbis egy bizonyos életkor fölött) nem kell bemutatni Dávid Sándort. Az ő neve hosszú-hosszú évtizedeken át egyet jelentett a hazai autó- és motorsportos újságírással.

A köztiszteletben álló sportújságírónak a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöksége életműdíjjal köszönte meg szeretettsportágunk népszerűsítésében végzett felbecsülhetetlen értékű munkásságát. A díjat a szövetség elnöke, Szujó
Zoltán adta át DávidSándor otthonában.

Dávid Sándor munkásságával kapcsolatban egyetlen jelző használata sem lehet túlzó, hiszen cikkeinek, könyveinek, televíziósközvetítéseinek köszönhetően generációk egész sora szerette meg a technikai sportokat, azon belül például a ralit és a Forma-1-et.
Fontos szerepe volt abban, hogy a hazai autósport hivatalosan is elismert sportág legyen. Bábáskodott az első sportági szakszövetség,a MAMSZ megalakulásánál, aktívan tett azért, hogy a Forma-1-es versenyeket idehaza is közvetítse a televízió, bábáskodott aHungaroring megszületésénél, és dolgozott azon, hogy az F1-es versenysorozat naptárába Magyarország is bekerüljön.
Tudósításainak hála a hazai és külföldi érdeklődők évtizedeken keresztül értesülhettek az autósport különböző szakágaiban elért magyareredményekről.
Szakmai tapasztalatait mindig önzetlenül adta át, sportújságírók és sporttelevíziósok több nemzedéke pallérozódott a kezei alatt.
Remélhetőleg a média képviselői a szakma és a sportág iránti alázattal népszerűsítik az autósportot az általa lefektetett értékek menténés az általa is sokszor idézett mondás szellemében, mely szerint: „A hír szent, a kommentár szabad!”.

Dávid Sándor, Sanyi Bácsi, Lapaj, Papi - ki hogyan szólítja - pedig reméljük, hogy még nagyon-nagyon sokáig itt lesz nekünk és imádottsportágunknak a lehető
legjobb erőben, egészségben!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 12:21, szombat | Helyi sport

HORZE Szabadidős Lovasverseny Szilvásvárad.

2024.07.20-án Szilvásváradrara utaztak a Fülöp LSE lovasai. Fülöp Veronika Edző,Deák Borbála,Földi Boglárka,Gulyás Eszter,Szegedi Kiara,Kis Virág Liliána,Molnár Lotti,Kósa Mira Anna,

2024. Július 20. 08:44, szombat | Helyi sport

Vasárnap rendezik a Balaton-átúszást.

Vasárnap rendezik meg a szombatra tervezett, Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 19. 18:21, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Norris volt a leggyorsabb a második szabadedzésen.

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője érte el a legjobb köridőt a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki második szabadedzésén a Hungaroringen.

2024. Július 19. 15:00, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Sainz volt a leggyorsabb az első szabadedzésen.

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője érte el a legjobb köridőt a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki első szabadedzésén a Hungaroringen.