Városlista
2024. augusztus 14, szerda - Marcell

Hírek

2024. Július 13. 08:28, szombat | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Csütörtökön sem pihentek vármegyénk tűzoltói!

Csütörtökön sem pihentek vármegyénk tűzoltói!

Füstölni kezdett egy kisbusz,Összeütközött két mikrobusz,Tizenegyszer riasztották a Nógrád vármegyei tűzoltókat a viharos időjárás okozta károk miatt.

Egy körülbelül két méter mély aknába zuhant egy muflon csütörtök délelőtt Jobbágyiban, a Losonci úton. A pásztói hivatásos tűzoltók kiemelték a bajba jutott állatot az aknából, amely nem szenvedett sérüléseket az eset során. Az egység egyeztetett a telek tulajdonosával a gödör befedésével kapcsolatban.

Füstölni kezdett egy kisbusz csütörtök délelőtt Salgótarjánban, a Baglyasi úton. A helyi hivatásos tűzoltók megállapították, hogy a füstölést műszaki meghibásodás okozta, ezután áramtalanították a járművet. Az eset során motorolaj és hűtővíz került az úttestre, az egység felitatta a kifolyt olajat. Személyi sérülés nem történt.

Összeütközött két mikrobusz csütörtök délután a Pásztót és a 21-es főutat összekötő útszakaszon. Az ütközés hatására az egyik kisbusz az árokba sodródott. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Az eset során nem sérült meg senki.

Tizenegyszer riasztották a Nógrád vármegyei tűzoltókat a viharos időjárás okozta károk miatt csütörtökön. Az egységek négy helyszínen avatkoztak be Bátonyterenyén lehasadt faágak és veszélyesen megdőlt fák miatt. Nógrádszakálon, a Petőfi úton egy családi ház kerítését és egy telefonfülkét rongált meg egy kidőlt fa, a Rózsadomb úton egy családi ház tetőszerkezetét bontotta meg az erős szél.Ilinyben egy villanyoszlopot döntött ki egy fa, illetve a település temetőjében több sírhelyet megrongált egy másik. Kidőlt fák adtak munkát az egységeknek továbbá Salgótarjánban, Cereden, Nagyorosziban és Hugyagon. A vármegye hivatásos tűzoltói, valamint a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei vettek részt a károk felszámolásában. Személyi sérülés egyik eset során sem történt.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Fotók: Balassagyarmat HTP; Szécsény KvŐ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 13:00, szerda | Helyi

Pofátlan(TAN)ítás Nógrádban!!!

A vármegye közútjain rendszeres a dinamikus forgalom-ellenőrzés civil gépjárműből.

2024. Augusztus 14. 08:15, szerda | Helyi

Kánikula.

Sok napsütésre számíthatunk, de helyenként a Dunántúlon és az Alföld déli tájain időnként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan futó zápor, zivatar is kialakulhat.

2024. Augusztus 13. 17:03, kedd | Helyi

Aggasztó közeljövő - brutális jégkorszak jöhet a Földön néhány éven belül

A holland Utrechti Egyetem oceanográfusai és légkörkutatói által jegyzett és publikálásra váró új tanulmány riasztó következtetésre jutott:

2024. Augusztus 13. 15:00, kedd | Helyi

A kaput záró drót nem volt akadály!!!

A szomszéd házon elhelyezett biztonsági kamera felvétele buktatta le azt a nagylóci férfit, aki a betörés után nagy méretű tévével sétált haza.