Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Február 10. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Csütörtökön nyílik a Medvesi Fotós Maraton kiállítása

Csütörtökön nyílik a Medvesi Fotós Maraton kiállítása

Az elmúlt időszakban bizonytalanná vált kiállítást egy újonnan jelentkezett támogató segítségével sikerül megvalósítani, így 31 válogatott fotót tekinthet meg a közönség.

Elsőként a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban nyílik meg a 2014-ben rendezett Medvesi Fotós Maraton válogatott képeiből összeállított kiállítás, aztán – az előző évhez hasonlóan – útnak indul és többek között Füleken vagy Ipolytarnócon is találkozhat majd a közönség a felvételekkel. Persze a fotókiállítás csak az egyik eleme a Karancs – Medves vidékének népszerűsítésére hivatott esemény eszköztárának, hiszen például a rendezvény közösségi oldalán eddig is tízezrek figyelhettek fel erre a kevésbé ismert térségre.
Itt szeretett bele a Health First Europe (szegedi székhelyű) hazai vezetősége is az eseményen készült képekbe – ez a cég töltötte ki ugyanis a rendezvény költségvetésében (egy másik támogató visszalépése miatt) keletkezett űrt. A szervezők köszönetüket fejezik ki nekik és mindazoknak, akik időben később, de szintén jelezték anyagi segítségnyújtási szándékukat annak érdekében, hogy a fotókiállítás anyagát le lehessen gyártatni.
A Medvesi Fotós Maraton fotókiállítását 2015. február 12-én, csütörtökön 16 órától kezdődően nyitják meg Salgótarjánban, a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban. Az eseményen köszöntőt mond majd Lóska János, a Novohrad – Nógrád Geopark Nonprofit Kft. ügyvezető elnöke, Molnár Éva, a Balassi Bálint Megyei Könyvtár igazgatója, Agócs Attila, Fülek város polgármestere, a kiállítást pedig Dóra Ottó, Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere nyitja meg. A megnyitó részeként hirdetik ki a rendezvényhez kapcsolódó fotópályázat eredményeit, s adják át a különdíjakat is – összesen 13 alkotás tulajdonosának munkáját ismerik majd el.
A Medvesi Fotós Maratont Drexler Szilárd és Komka Péter ötletére alapozva 2014-ben másodszor rendezte meg a Novohrad – Nógrád Geopark és a Karancs – Medves Természetvédelmi Alapítvány, akikhez a második alkalomra már a Füleki Vármúzeum is csatlakozott. Az eseményeken több tízezer felvételt készítettek a résztvevők, melyek közszemlére tételével maguk is a Karancs – Medves határon átnyúló vidékének népszerűsítésében segédkeztek. A Medvesi Fotós Maraton tavalyi eseményén is több tucat helyi önkéntes segítette a rendezvény sikerességét. A fotósok vezetett túrákon, kivilágított várakban, vadasparkban, bányamúzeumban, fotótechnikai bemutatón vagy éppen darus kocsiból készíthették el a legjobb felvételeket, de páncélos vitézeket és kovácsmestert is megörökíthettek a térségi erődítményekben, a rendezvényhelyszínek között pedig a szervezők által két napra, jelképesen újraindított, határon átnyúló autóbuszos tömegközlekedést is igénybe vehették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.