Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Január 19. 11:54, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Csúsznak az utak: közlekedjünk óvatosan!

Csúsznak az utak: közlekedjünk óvatosan!

Megyénkben a tegnapi napon hullott csapadék miatt továbbra is havas, csúszós utakra kell számítaniuk a közlekedésben résztvevőknek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a kedvezőtlen időjárási – és útviszonyok miatt legyenek körültekintőek!Amennyiben útnak indulnak, a téli gumiabroncsok, a jól működő világítás és fékrendszer meglétén kívül elengedhetetlen a jégkaparó, a jégoldó spray, a megfelelő ablakmosó folyadék, a páramentesítő és a jól működő ablaktörlő is! Az időjárásból eredő rossz látási viszonyok miatt a fényszórókat és a lámpákat gyakrabban szükséges tisztítani!
A csúszós úton a fékút általában hosszabb, mint optimális fékezésnél, ezért a balesetek elkerülése érdekében tartsunk nagyobb követési távolságot és hajtsunk lassan! Sűrű hóesés vagy fagyott hótakaró esetén jó szolgálatot tehet a hólánc!
elhívjuk a figyelmet, hogy – különösen nagyobb távolságra – csak az induljon útnak, akinek nagyon fontos és előzőleg tájékozódjon az útviszonyokról! Indulás előtt győződjön meg arról, hogy gépkocsija megfelelő műszaki állapotban van és rendelkezik a téli üzemeltetéshez szükséges felszerelésekkel!
Tegyen az autóba takarót, meleg italt, élelmiszert, elektromos kézilámpát, tartalék üzemanyagot és elakadás esetére lapátot! Ruházatát úgy állítsa össze, hogy elakadás esetén gyalogosan is képes legyen folytatni az útját!
Alkoholt soha ne fogyasszon a hideg elleni védekezés céljából!
Biztonságos és balesetmentes közlekedést kívánunk!

Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Címkék: közlekedik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.