Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Május 21. 08:10, szombat | Bulvár
Forrás: Venczel Katalin, az MTI tudósítója jelenti:

Csúnyán megbukott Sean Penn filmje Cannes-ban

Csúnyán megbukott Sean Penn filmje Cannes-ban

A sajtóvetítésen kihuhogták, az első kritikák pedig egyöntetűen lehúzták Sean Pennnek a libériai polgárháborúban két humanitárius orvos közötti szereleméről szóló The Last Face című filmjét,

amelyet pénteken mutattak be a 69. cannes-i fesztivál hivatalos versenyprogramjában.

Miközben megkezdődött a díjkiosztó előtti visszaszámlálás a világ egyik legrangosabb filmes találkozóján, az utolsó előtti versenynapon az újságírók által egyik nagyon várt visszatérő vendég legújabb alkotását mutatták be.

Sean Penn 1997-ben a legjobb férfi alakítás díjával térhetett haza Cannes-ból az Életem szerelme című filmben nyújtott játékáért, 2008-ban pedig a zsűri elnöke volt. Az amerikai színész a 2007-ben forgatott Út a vadonba című filmje óta rendszeresen rendez is, a The Last Face az ötödik filmje.

A humanista és naiv melodráma főszereplői egy spanyol humanitárius orvos és egy segélyszervezet dél-afrikai, szintén orvos vezetője, akik a 2003-as libériai polgárháborúban egy misszió során szenvedélyesen egymásba szeretnek, majd eltávolodnak egymástól, amikor a sok rettenet láttán a nő úgy érzi, hogy a segítségük semmit nem ér, a férfi viszont folytatni kívánja a háborús missziókat.

A párt a dél-afrikai Charlize Theron és a spanyol Javier Bardem alakítják, kollegáikat a francia Jean Reno és Adele Exarchopoulos játsszák.

A színészként kétszeres Oscar-díjas Sean Penn - aki jól ismert politikai állásfoglalásairól és humanitárius elköteleződéséről - a pár történetét és válságát úgy meséli el, hogy a szerelemi jeleneteket kegyetlen háborús képekkel vegyíti, gyerekkatonákkal, súlyos sebesültekkel, menekültekkel és tömegmészárlásokkal, de mindeközben a néző semmit nem tud meg a konkrét politikai helyzetről Libériában.

Az idei erős mezőnyben még nem történt akkora bukás, mint a péntek reggeli sajtóvetítésen, amelynek végén annyira huhogtak a nézők, hogy egy Twitter-bejegyzés szerint "még az űrben is lehetett hallani". A francia Le Figaro szerint az alkotás egyértelműen az idei válogatás leggyengébb filmje, és Sean Penn botrányos melodrámát forgatott. A Télérama francia kulturális hetilap szerint groteszkre sikeredett az alkotás. Az amerikai Indiewire szerint Sean Penn élete legrosszabb filmjével állt elő.

"Befejeztem a filmet, nem tudok sokat hozzátenni a vitához" - mondta az esti bemutató előtti sajtótájékoztatón Sean Penn. "Vállalom a filmemet és mindenkinek joga van azt gondolni róla, amit akar" - tette hozzá.

Címkék: Cannes, film, mozi, Sean Penn

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.